Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ не хоче, щоб "Наша Україна" висувала в президенти Симоненка

Понеділок, 16 лютого 2004, 16:45
Висунення від "Нашої України", БЮТ, СПУ та КПУ єдиного кандидата на президентських виборах у 2004 році "нереальне і неможливе", заявив на прес-конференції перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк.

За його словами, КПУ ніколи не давала обіцянки про висунення єдиної кандидатури від опозиційної четвірки.

Мартинюк заявив, що "ніколи опозиційної четвірки реально не було", тобто не було підписано документів про її створення і діяльність.

За словами першого віце-спікера, під угодою про опозиційну діяльність на початку розгортання акції "Повстань, Україно!" підпису Віктора Ющенка не було. Він зазначив, що якщо говорити про угоду четвірки про політичну реформу, де вже є підпис Ющенка, то на 95% положення її збігаються із законопроектом щодо внесення змін до Конституції №4105.

Мартинюк знову підкреслив, що висунення від четвірки єдиного кандидата є нереальним, тому що "в нас зовсім інші ідеологічні погляди", особливо з "Нашою Україною" та БЮТ. Він не виключив можливості проведення консультацій про висунення спільного кандидата від КПУ та СПУ.

За словами Мартинюка, навіть якби на з'їзді "Нашої України" було прийнято рішення про висунення єдиним кандидатом Симоненка, то у Західній Україні це сприйняли б негативно, і в той же час висунення від КПУ кандидатури Ющенка у Східній Україні теж не сприймалось би.

На думку Мартинюка, необхідно реально оцінювати ситуацію, що склалася, "а бавитись ще у якісь "канівські четвірки", вибачте, дурити виборців ми намірів не маємо".

Він зазначив, що, можливо, "я виявлюсь поганим пророком", але у жовтні кандидатами в президенти України будуть всі лідери опозиційної четвірки, передає УНІАН.

Тим часом у самих рейтингах значно знизилися в порівнянні з жовтнем 2003 року показники у всіх кандидатів.

Якби президентські вибори відбулися в найближчу неділю, за Ющенка проголосували б 22%, у той час як у жовтні 2003 року – 26,1%.

За Януковича в лютому б проголосували 9,2%, у жовтні – 10,3%. Симоненко має рейтинг 8,9%, при тому що в жовтні його показник складав 15,4%.

Кількість прихильників лідера Соціалістичної партії Олександра Мороза зменшилося з 4,5% у жовтні до 4,2% у лютому, лідера блоку Юлії Тимошенко – з 4% до 3,2%.

Опитування 2011 респондентів було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" і Київським міжнародним інститутом соціології з 23 січня по 1 лютого.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...