Порошенко заявляє, що не займається податковими махінаціями

Понеділок, 16 лютого 2004, 18:17
Голова парламентського комітету з питань бюджету, народний депутат Петро Порошенко (фракція "Наша Україна") відкидає обвинувачення Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) у податкових махінаціях, нібито чинених підконтрольними йому підприємствами.

Як заявив Порошенко на прес-конференції в понеділок, він має намір подати в суд позов про захист честі та гідності до заступника голови ДПАУ Юрія Гриба, який минулої п'ятниці оприлюднив ці обвинувачення і тим самим, на думку Порошенка, вчинив зловживання службовим становищем.

"Дані (про податкові махінації) не відповідають дійсності і спрямовані на те, щоб перешкодити моїй діяльності як народного депутата і голови бюджетного комітету", - підкреслив Порошенко.

При цьому він відзначив, що йому як фізичній особі не належить жодне підприємство: він володіє корпоративними правами в ряді підприємств, однак з моменту обрання народним депутатом передав ці права в управління іншим особам.

"Ми, безумовно, розглядаємо це питання як здійснення політичного тиску. Я упевнений, що цей тільки початок", - заявив депутат, підкресливши, що очікує тиску з боку не тільки ДПАУ, але й інших державних органів.

Порошенко нагадав, що корпорація Roshen є лідером галузі по сплаті податків, а на підприємствах, на яких ДПАУ здійснює політичний тиск, працюють 30 тис. чоловік.

"Податкова веде війну з власним народом, а не з Петром Порошенком", - підкреслив він.

Як повідомлялося, у минулу п'ятницю Гриб заявив, що в ДПАУ є підстави для порушення кримінальних справ по ряду підприємств, підконтрольних Петрові Порошенку, і в даний час проводяться відповідні розслідування.

За словами Гриба, серед порушників, зокрема, концерн "Укрпромінвест", Луцький автомобільний завод, корпорація Roshen, Радомишльський пивзавод.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ПОДАТКОВА МАСОВО АТАКУЄ "НАШУ УКРАЇНУ"

Порошенко буде позиватися з ДПАУ і розслідує її махінації з ПДВ

ДПАУ ВЗЯЛАСЯ ЗА ФІРМИ ПОРОШЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування