Тимошенко не проти поїхати на суд Лазаренка. Але вимагає гарантій безпеки

Вівторок, 17 лютого 2004, 11:47
Юлія Тимошенко не заперечує проти того, щоби надати в суді у справі Павла Лазаренка пояснення в якості свідка.

Про це повідомив журналістам у вівторок адвокат Юлії Тимошенко Віктор Швець.

Разом з тим, адвокат зазначив, що Тимошенко ставить умовою надання урядом США гарантій щодо її особистої безпеки, свободи і безперешкодного повернення на батьківщину після свідчень у суді.

За його словами, про це ж було заявлено півтора тижні тому у Генеральній прокуратурі. Тимошенко була викликана туди для ознайомлення з запрошенням Міністерства юстиції США прибути в цю країну і виступити у справі Лазаренка у якості свідка.

Павлові Лазаренку висунуто офіційне обвинувачення в незаконному використанні рахунків в американських банках для відмивання 114 мільйонів доларів, отриманих злочинним шляхом в Україні протягом 1992-1999 років.

Окрім цього, Павло Лазаренко обвинувачується ще за тридцятьма пунктами, зокрема в злочинній змові, фінансових махінаціях тощо. Якщо Лазаренка визнають винним за всіма цими пунктами обвинувачення, йому загрожує 370 років тюремного ув'язнення.

Як відомо, колишнього українського прем'єр-міністра було заарештовано в США в січні 1999 року й поміщено до федерального слідчого ізолятора в передмісті Сан-Франциско.

У жовтні 2003 року його випустили під заставу в 86 мільйонів доларів з дозволом жити під домашнім арештом із спеціальним браслетом на руці, який допомагає поліції відстежувати всі пересування Лазаренка.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування