Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС буде моніторити суд над Лазаренком

Вівторок, 17 лютого 2004, 12:07
Міністерство закордонних справ України і посольство країни в США будуть відслідковувати перебіг майбутнього судового засідання по справі екс-прем'єра Павла Лазаренко.

"Ця справа, звичайно, буде відслідковуватися і МЗС, і посольством України в США", - повідомив на брифінгу у вівторок керівник прес-служби зовнішньополітичного відомства Маркіян Лубківський, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Як ви знаєте, цей моніторинг буде здійснюватися не тільки з цього моменту, з моменту початку засідання - він уже здійснювався раніше. На даному етапі це буде власне моніторинг ситуації, пов'язаної з цим судовим слідством", - сказав він.

Як повідомлялося, слухання у справі екс-прем'єра України Лазаренка в суді Каліфорнії повинне початися 17 лютого (у Києві в цей час буде ніч 18 лютого).

Лазаренко очолював український уряд у 1996-1997 р. З 1999 він знаходиться під слідством у США. Прокуратура США обвинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи. 1 червня 2003 року він був відпущений з-під варти на весь період допиту свідків. Лазаренко знаходиться у Сан-Франциско, де готується до початку судових слухань.

Якщо Лазаренко буде визнаний винним по 31 пункту обвинувачення, йому грозить тюремне ув'язнення в цілому терміном у 370 років.

В Україні проти Лазаренка також висунуто обвинувачення у фінансових махінаціях і ряді інших злочинів.

У Швейцарії він уже визнаний винним у відмиванні грошей і присуджений Женевським судом до 18 місяців тюремного ув'язнення умовно.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування