Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв поки не готує подання на Тимошенко

Вівторок, 17 лютого 2004, 12:30
Генпрокурор Васильєв не готує подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата Юлії Тимошенко.

Про це адвокат лідера БЮТ Віктор Швець заявив у вівторок на прес-конференції.

Він зазначив, що на сьогодні достовірних відомостей про це немає.

Адвокат зауважив, що за останні п'ять років до ВРУ було направлено чотири таких подання, але всі вони були відхилені ще на стадії їх розгляду в Комітетах Верховної Ради.

Говорячи про справу корпорації ЄЕСУ, яку очолювала Тимошенко, Швець повідомив про часткове закриття постановою Шевченківського суду м. Києва від 21 січня 2004 року кримінальної справи проти колишнього головного бухгалтера корпорації "ЄЕСУ" Болюри, згідно з якою її та інших керівників корпорації було у жовтні 2002 року екстрадовано Генпрокуратурою із Туреччини в Україну.

Тим самим з головбуха ЄЕСУ Антоніни Болюри знято обвинувачення у "заволодінні валютними коштами шляхом зловживання службовим становищем, діючи за попередньою змовою у складі організованої групи" на загальну суму понад 2 мільярди доларів США.

А також за "ухиляння від сплати корпорацією "ЄЕСУ" податку на додану вартість в особливо великих розмірах" на суму понад чотири з половиною мільйони гривень та на суму понад шістнадцять з половиною мільйонів гривень.

За словами Швеця, після часткового закриття кримінальної справи Генпрокуратурою змінено й обвинувальний висновок щодо Болюри, і тепер він замість 309 сторінок налічує лише 27. Саму Болюру звільнено з-під варти.

Він також повідомив, що постановою Печерського суду м. Києва від 26 січня 2004 року закрито також і єдину справу, за якою, згідно з твердженням Швеця, Генпрокуратура України передбачала отримати щодо колишніх працівників корпорації "ЄЕСУ" обвинувальний висновок.

Згідно з цією постановою, один із засновників ЄЕСУ, громадянин Російської Федерації Алєнін звільнений з-під варти у залі суду.

"Українська правда"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: