Прибравши з ефіру "Свободу", влада посягнула на Конституцію - вважає СПУ

Вівторок, 17 лютого 2004, 13:18
Соціалістична партія вважає припинення мовлення радіо "Свобода" погано замаскованою підготовкою влади до президентських виборів в Україні з метою безальтернативного впливу владного режиму на свідомість виборців.

Про це йдеться у заяві, яку поширила у вівторок прес-служба Соціалістичної партії.

Це також чергове свідчення посилення тиску на засоби масової інформації, які мають незалежний від влади погляд на перебіг політичних подій в Україні.

В заяві також зазначається, що Фракція Соціалістичної партії України розцінює це як тенденцію, як цілеспрямоване знищення незалежного, демократичного та правдивого мас-медійного простору.

"Соціалісти завжди з повагою ставилися до думки незалежних журналістів та видань", - йдеться у заяві.

"Пам’ятаючи про те, що радіо "Свобода" є одним з небагатьох незалежних від влади джерел інформації в Україні, вимагаємо збереження трансляції програм радіо "Свободи" для українського слухача", - додають соціалісти.

У документі соціалісти заявляють: "намагаючись припинити випуск "Сільських вістей", вилучаючи із сітки мовлення передачі радіо "Свобода", добиваючись закриття 5-го телеканалу, здійснюючи тиск на інші незалежні ЗМІ, владний режим послідовно вилучає з обігу в Україні демократію, свободу слова, право людей на краще життя, на вільне волевиявлення і свободу висловлювання думок, знищує утверджуваний нашою Конституцією політичний плюралізм як запоруку здорового розвитку держави і суспільства".

Нагадаємо, що з 17 лютого телерадіоорганізацією "Довіра" було припинено мовлення передач радіо "Свобода" на частоті радіо "Довіра".

Читайте також:

"Свободу" "глушать", як у старі часи - вважають міжнародні журналісти

Якщо "Довіра" має претензії до "Свободи", то хай пише в Америку

СДПУ(О) ВИКИНУЛО РАДІО "СВОБОДА" З ЕФІРУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування