Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма підняв студентам стипендії. Вони їх отримають перед виборами

Вівторок, 17 лютого 2004, 16:45
Президент України Леонід Кучма підписав указ про підвищення з 1 липня 2004 року мінімальних розмірів стипендій для студентів вищих навчальних закладів.

Указ підписано у вівторок в ході зустрічі з vіністром освіти й науки України Василем Кременем, повідомляє прес-служба президента.

Згідно з документом, для студентів вищих навчальних закладів 3-4 рівня акредитації стипендія підвищиться на 30%, для студентів вищих навчальних закладів 1-2 рівня акредитації – на 25%, для учнів професійно-технічних закладів - на 20 % встановленого законом прожиткового мінімуму, тобто, нинішні стипендії зростуть більше ніж вдвічі.

Тобто мінімальна стипендія студента ПТУ складатиме 68,4 гривні, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації - 85,5, а вищих навчальних закладів III-IV рівня - 102,6 гривень. Перші підвищені стипендії студенти отримають після літніх канікул, у вересні.

Кучма також доручив Уряду розробити Державну програму розвитку вищої освіти на найближчі роки, передбачивши, зокрема, впорядкування мережі вищих навчальних закладів з урахуванням загальнодержавних та регіональних потреб у фахівцях з вищою освітою. Кабінет міністрів має розробити ефективні механізми стимулювання участі роботодавців у підготовці та працевлаштуванні фахівців, організації практики студентів.

У ході бесіди президент зауважив, що освіта завжди була й залишається пріоритетом для нашого суспільства. Він наголосив на необхідності приведення у відповідність підготовки фахівців із потребами соціально-економічного розвитку країни. Президент України також зазначив, що потрібно зробити все можливе для забезпечення рівного доступу кожного громадянина до здобуття освіти, в тому числі вищої.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування