Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк розповів у Брюсселі, як Кучма нищить свободу ЗМІ і демократію в Мукачевому

Вівторок, 17 лютого 2004, 18:21
Комітет парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом глибоко стурбований щодо нещодавнього рішення про закриття газети "Сільські вісті", а також припинення мовлення "Радіо Свобода" на FM-діапазоні.

Про це говориться в заяві Комітету парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом, який завершив роботу 17 лютого в Брюсселі.

Також Комітет підкреслив важливість плюралістичних і незалежних ЗМІ, які могли б діяти в рамках належного й ефективного правового поля.

В ухваленому документі Комітет також висловив занепокоєння щодо "сумнівних дій, вжитих президентом України стосовно належним чином обраного міського голови міста Мукачевого", підкреслив Борис Тарасюк, співголова комітету (іншим співголовою є депутат Європарламенту Ян Вірсма).

В документі зазначається, що розвиток місцевого самоврядування сприятиме реалізації європейських прагнень України.

"Комітет парламентського співробітництва між Україною та ЄС висловив надію, що Верховна Рада врегулює питання мандату Комітету з питань Євроінтеграції у такій спосіб, що це сприятиме більш чітким контактам з відповідними органами Європарламенту і національними парламентами країн-членів ЄС", - зауважив Тарасюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування