"Довіра" вимагає не цькувати її за вигнання радіо "Свобода"

Вівторок, 17 лютого 2004, 20:02
Колектив радіо "Довіра" заявляє, що "перехід на іншу частоту віщання" його колишнього партнера - радіо "Свобода" "не може бути приводом для цькування радіо "Довіра" з боку деяких ЗМІ, вітчизняних і закордонних політиків".

У заяві колективу в зв'язку з припиненням віщання на частотах радіо "Довира" радіо "Свобода" відзначається, "Ми - самостійна, недержавна радіокомпанія, що пише свою історію з 1997 року".

"Колектив радіо "Довіра" має незаперечне право на творче самовизначення і вважає будь-які спроби втручатися у творчо-виробничий процес проявами неприкритої цензури, грубим ігноруванням принципів свободи слова".

Колектив радіокомпанії вимагає "припинити нагнітання провокаційних пліток навколо договірних відносин двох суб'єктів правовідносин".

Усі спірні питання в рамках діючої угоди будуть вирішені відповідно до вітчизняного законодавства", - відзначається в заяві.

Колектив радіо "Довіра" звертається до народних депутатів України, представників політичних партій, керівників дипломатичних місій в Україні, із проханням "не завдавати шкоди авторитетові і діловій репутації компанії своїми необережними заявами і судженнями".

"Радіо "Довіра" - це приватний бізнес-проект. І ми змушені будемо захищати своє право на вільну від політики підприємницьку діяльність", - підкреслюється в документі.

У заяві відзначається, що зміни в співробітництві "Довіри" з партнерами, пов'язані з розробленими колективом і генеральним продюсером Сергієм Кичигіним рекомендаціями, торкнутися не тільки радіо "Свобода".

"Сьогодні всі зусилля колективу спрямовані на те, щоб переформатувати радіомережу, зробити її рейтинговою і прибутковою", - говориться в заяві.

Автори документа також відзначають, що радіо "Довіра" буде повідомляти у своєму ефірі про частоти, на яких можна слухати програми радіо "Свобода".

Як повідомлялося, передачі радіо "Свобода" у вівторок не вийшли в ефір на хвилях радіостанції "Довіра".

Керівник української служби радіо "Свобода" Олександр Народицький повідомив, що тиждень тому керівництво "Довіри" попередило радіостанцію "Свобода" про те, що мають намір тимчасово зняти з ефіру її програми в зв'язку зі зміною формату радіостанції, і запропонувати їй змінити формат своїх програм.

Керівник української служби повідомив, що "Свобода" має намір провести переговори з цього приводу на офіційному рівні.

Зараз програми радіо "Свобода" доступні тільки на коротких хвилях.

Ці події викликали визначений резонанс у міжнародних організацій журналістів і реакцію американської сторони, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Усеукраїнську радіомережу "Довира" з 20 січня очолює Кичигин. Він - один із творців газети "Киевские ведомости", "2000", видавництва "Довіра". Він був творцем радіостанції "Довіра", а потім залишив проект. Нині Кичигин - громадянин Канади.

Читайте також:

"Свободу" "глушать", як у старі часи - вважають міжнародні журналісти

Якщо "Довіра" має претензії до "Свободи", то нехай пише в Америку

СДПУ(О) ВИКИНУЛО РАДІО "СВОБОДА" З ЕФІРУ

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...