Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ВИБИЛА В ЛОНДОНІ ГРОШІ НА ДОБУДОВУ "ОДЕСА-БРОДИ"

Вівторок, 17 лютого 2004, 23:00
Україна домовилася з Європейським банком реконструкції та розвитку про фінансування добудови нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції у Києві прем'єр-міністр України Віктор Янукович, повідомляє УНІАН.

"Вчора з Лондона повернулася делегація. Є домовленість з ЄБРР про фінансування цього будівництва", - сказав прем'єр. Він не надав інших деталей, зазначивши лише, що переговорний процес триває.

Говорячи про створення консорціуму для добудови "Одеса-Броди", Янукович повідомив, що рішення про склад його учасників буде прийнято ще у першому півріччі цього року.

Як повідомлялося, 12 лютого президент Польщі Александр Кваснєвський заявив про те, що найближчим часом представники урядів Казахстану, Азербайджану, України, Росії, Польщі та Євросоюзу проведуть зустріч, на якій обговорять можливість створення міжнародного консорціуму із завершення будівництва нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька та його подальшої експлуатації.

***

Янукович також повідомив, що Україна й Азербайджан досягли принципової домовленості про співпрацю в експлуатації нафтопроводу "Одеса – Броди" і його продовження до Плоцька.

Так прем'єр прокоментував журналістам підсумки зустрічі з прем'єр-міністром Азербайджану Артуром Таірогли Расізаде в Києві в середу.

Янукович повідомив, що Азербайджан виявив бажання співпрацювати по цьому проекту – уже дані доручення ряду служб для оформлення конкретних договорів з цією країною.

Прем'єр-міністр Азербайджану Расізаде відзначив, що проект "Одеса – Броди" становить великий інтерес як для держави, так і для компаній, що ведуть нафтовидобуток у Каспійському регіоні.

Він нагадав, що Азербайджан веде політику багатоваріантності маршрутів транспортування вуглеводнів з Каспію. Зокрема, основними маршрутами транспортування нафти є Баку-Новоросійськ (по цьому нафтопроводу постачається близько 2,5 млн. тонн нафти) і Баку - Супса (обсяг постачань складає 6 млн. тонн на рік).

Крім того, за його словами, до кінця 2004 року буде побудований нафтопровід "Баку-Тбілісі-Джейхан", що стане ще одним маршрутом постачань нафти в Європу.

Расізаде підтвердив можливість участі українських компаній у тендерах на право розробки нафтогазових родовищ у цій країні. У свою чергу Янукович відзначив зацікавленість України в такому співробітництві, повідомляє Інтерфакс-Україна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...