Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмісти написали клятву вірності

Середа, 18 лютого 2004, 10:20
Політичні сили України, що ініціювали в грудні 2003 року створення парламентсько-урядової коаліції й оформлення її в широку коаліцію демократичних сил, заявляють, що єдиною причиною такого кроку для них став намір "істотно поліпшити якість життя кожного громадянина".

Про це говориться в проекті звернення до співвітчизників лідерів партій, фракцій і груп, що виступили з ініціативою створення широкої коаліції демократичних сил, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Головна задача, яку ми поставили перед собою, - істотно поліпшити якість життя кожного громадянина і на основі іноваційно-інвестиційної моделі вивести нашу державу на новий рівень суспільного розвитку", - говориться в зверненні.

"Після суворих іспитів перших років незалежності, виснажливого політичного протистояння і перманентних соціальних конфліктів Україна упевнено вступила в 2004 рік. У політиці починають домінувати об'єднавчі тенденції, компроміс і конструктив. Набирає оборотів національна економіка. Поступово вирішуються хворобливі соціальні проблеми. Позитивні зміни випробує міжнародний імідж країни", - відзначається в документі.

"Для того, щоб гарантувати гідне життя людей, потрібні максимальна політична консолідація суспільства, соціально ефективна влада, об'єднання інтелектуального і морального потенціалу всієї нації", - заявляють ініціатори коаліції.

"Зробити це в рік політичної реформи і президентських виборів, коли політична конкуренція має особливо гострий характер, надзвичайно важко. Але іншого в рік шевченківського ювілею, шістдесятиріччя звільнення України від фашистських загарбників нам просто не дано. Ми не маємо права перед пам'яттю багатьох поколінь, перед викликами все більш складного світу грати в історичну і політичну безвідповідальність", - говориться в звертанні.

Політичні сили - сторони, що підписали угоду, беруть на себе зобов'язання реалізувати задачу першого етапу політичної реформи - зробити політичну систему України більш досконалою, такою, що наблизить її до загальноєвропейських стандартів і норм, виступити єдиною широкою коаліцією всіх патріотичних і прогресивних сил на парламентських виборах і виборах в органи місцевого самоврядування в 2006 році, домогтися підвищення ролі представницьких органів влади, територіальних громад.

Ініціатори об'єднання запрошують усі політичні партії, громадські організації, народних депутатів, громадян взяти участь у відкритому і прозорому процесі створення і діяльності коаліції.

Звернення, як планується, буде підписано в середу разом з угодою про створення широкої коаліції демократичних сил лідерами Партії Регіонів, СДПУ(О), Аграрної партії, НДП, Партії промисловців і підприємців, партії "Трудова України", а також лідерами депутатських груп "Демократичні ініціативи", "Народний вибір" і "Народовладдя".

Угода набирає сили з моменту підписання і є постійно діючою. Вона також відкрита для підписання для інших партій, депутатських груп, громадських організацій , народних депутатів і всіх громадян.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: