Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОПОЗИЦІЯ ВИЙДЕ ЗАХИЩАТИ "СВОБОДУ" І "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ" НА ВУЛИЦЮ

Середа, 18 лютого 2004, 10:45
Опозиційні сили в Україні ініціюють проведення в четвер на Майдані Незалежності в Києві акції протесту проти тиску на незалежні засоби масові інформації в країні.

Як повідомив у середу, виступаючи з трибуни парламенту України, член фракції Соцпартії Станіслав Ніколаєнко, акція почнеться о 13.00.

Ніколаєнко підкреслив, що фракція Соціалістів стурбована загрозою закриття ряду ЗМІ. Він нагадав, що з 17 лютого цього року з "надуманих причин" була припинена трансляція програм радіо "Свобода" на радіо "Довіра".

Це, за словами депутата, є "черговим свідченням посилення тиску на ЗМІ, що мають незалежний від влади погляд на політичні події в Україні". Це стосується таких засобів масової інформації, як радіо "Рокс", "Громадське радіо", "5-й канал", газети "Сільські вісті" і низки регіональних ЗМІ.

Ніколаєнко підкреслив, що соціалісти розцінюють подібні події "як тенденцію, як цілеспрямоване знищення незалежного демократичного і правдивого мас-медійного простору".

"Це не що інше, як погано замаскована підготовка до президентських виборів", - підкреслив він.

Депутат відзначив, що, незважаючи на попередження громадськості, Парламентської Асамблеї Ради Європи, окремих демократичних держав і багатьох незалежних міжнародних організацій, тиск влади на засоби масової інформації в Україні посилюється.

Він також заявив, що фракція СПУ вимагає збереження трансляції передач радіо "Свобода".

Ніколаєнко закликав громадян України приєднатися до акції протесту в четвер.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...