Мороз став на захист Ющенка й Тимошенко і обіцяє діяти солідарно з ними

Середа, 18 лютого 2004, 11:14
Лідер Соцпартії України Олександр Мороз заявляє, що останні події у парламенті по підписанню політугоди та пререслідування представників "Нашої України" взаємопов'язані. Про це говориться в заяві Мороза, поширеній прес-службою СПУ.

Мороз, зокрема, зазначає, що інформаційні сюжети в ЗМІ про підписання міжфракційної політичної угоди щодо проведення конституційної реформи відзначаються тенденційністю.

"Акценти робляться на тому, що дві фракції – "Наша Україна" і БЮТ – її не підписують і тим самим протиставляють себе решті депутатського корпусу. Що нібито фактом стає протиріччя в середовищі опозиції зі всіма наслідками, що з цього випливають", - зазначає лідер СПУ.

"В умовах недемократичної влади ці наслідки проявляються, зокрема, у кримінальному переслідуванні людей, що мають якесь відношення до "Нашої України". Співпадання у часі такого переслідування з подіями в парламенті останніх тижнів очевидне і не випадкове", - додає він.

Мороз наголосив, що політична угода – це тільки "робочий документ", що стосується важливої теми, але "значення його не виходить за межі раціонального планування законотворчої роботи, і в цьому сенсі значення його не варто перебільшувати".

Він також відзначив, що над законопроектами про вибори та ін., передбаченими в угоді, працюватимуть всі фракції парламенту, незалежно від того, підписали вони угоду чи ні.

"Фракція СПУ в цьому відношенні діятиме солідарно з усіма опозиційним ланками парламенту у повній відповідності з попередніми домовленостями, підтверджуючи іще раз послідовність у відстоюванні заявленої нами давно логіки і змісту політичної реформи", - наголосив Мороз.

Читайте також:

Хоча Ющенко й Тимошенко проти політреформи, їх пропозиції врахують

СПУ поклялася кучмістами і КПУ, що не блокуватиме парламент


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування