Саакашвілі призначив міністром київського однокурсника

Середа, 18 лютого 2004, 13:45
Новим міністром оборони Грузії призначений колишній заступник військового відомства Гела Бежуашвілі.

"Я цілком довіряю панові Бежуашвілі, вважаю його кваліфікованим фахівцем у військовій області і керівником", - заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі, представляючи в середу в міністерстві оборони нового керівника.

Бежуашвілі народився в 1967 році. Закінчив факультет міжнародного права Київського держуніверситету за фахом юрист-міжнародник (1991), школу права Техаського університету США(1997).

У 1991-1993 роках працював у МЗС Грузії, з посади заступника начальника одного з управлінь був призначений консулом посольства Грузії в Казахстані. У 1997-1998 – директор департаменту міжнародного права МЗС Грузії.

З 1998 року – заступник міністра оборони Грузії. У 2003 році був відправлений на навчання в Гарвард, однак, не завершивши навчання, був відкликаний у зв'язку з призначенням на посаду глави військового відомства. Володіє російською, іспанською, англійською мовами.

Саакашвілі представив також нового начальника генерального штабу Збройних сил країни. Ним став генерал-майор Гиви Іукурідзе, що раніше займав посаду начальника Головної військової інспекції при верховному головнокомандувачі.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...