Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІСТИ СТВОРИЛИ ШДК ІМЕНІ ЯНУКОВИЧА-МЕДВЕДЧУКА

Середа, 18 лютого 2004, 16:56
Лідери парламентських партій, фракцій і груп більшості Верховної Ради підписали в середу в Києві угоду про створення Широкої демократичної коаліції.

Документ підписали лідер Партії регіонів, прем'єр Віктор Янукович, керівник фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова, лідер Аграрної партії Іван Кириленко, керівник фракції АПУ Катерина Ващук, лідер НДП Валерій Пустовойтенко, лідер ПППУ Анатолій Кінах, Лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко, керівник фракції партій ПППУ і "Трудової України" Ігор Шаров, лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук, керівник фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук, керівник депутатської групи "Демініціативи" Степан Гавриш, керівник депутатської групи "Народний Вибір" Микола Гапочка, керівник депутатської групи "Народовладдя" Богдан Губський.

Сторони угоди зобов'язуються:

1. Довести до завершення процес прийняття у Верховній Раді змін у Конституцію. Розробити план подальшої політичної реформи, зокрема по здійсненню демократичних змін у системі органів місцевого самоврядування, зміцнення незалежності судової галузі влади.

2. Забезпечити перемогу єдиного кандидата від сил коаліції на чергових виборах президента України в 2004 році.

3. Створити умови для стабільного й ефективного функціонування коаліційного уряду за підтримки коаліції депутатських фракцій і депутатських груп у рамках парламентсько-урядової коаліції протягом 2004-2006 років для створення можливостей для підвищення якості життя кожного громадянина до загальноєвропейських стандартів, знаходження Україною повноправного членства в міжнародних інституціях.

4. Взяти участь силами єдиної коаліції у виборах народних депутатів України й у виборах в органи місцевого самоврядування в 2006 році.

Сторони мають намір скликати ефективну систему координації діяльності коаліції і проведення загальної інформаційної політики.

Угода набирає сили з моменту підписання і є постійно діючою. Вона також відкрита для підписання для інших партій, депутатських груп, громадських організацій, народних депутатів і всіх громадян.

Представляючи текст угоди в Києві в середу, прем'єр Янукович відзначив, що з підписанням угоди покладено початок створенню широкої демократичної коаліції державницько-патріотичних сил.

Він висловив упевненість, що коаліція стане ядром подальшого розширення руху об'єднання в Україні. За його словами, головна мета - об'єднання зусиль партій і організацій заради майбутнього країни і підвищення добробуту людей.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...