Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб захистити "Одеса-Броди", "Наша Україна" заблокує роботу парламенту

Середа, 18 лютого 2004, 17:14
Член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, член політичної групи Української народної партії у фракції "Наша Україна" Олекса Гудима не виключає, що в четвер "Наша Україна" може знову заблокувати роботу парламенту, який має намір визначитися щодо можливості передачі в концесію нафтопроводу "Одеса-Броди".

"Завтрашнє голосування буде дуже складним, і фракція "Наша Україна" може знову вдатися до блокування трибуни, якщо не можна логікою перешкодити прийняттю законів, які підривають національну безпеку України", - зазначив Гудима, повідомляє прес-служба УНП.

Депутат нагадав, що у середу парламент розглянув три законопроекти з цього приводу.

Законопроект, внесений Олексою Гудимою (його підтримують соціалісти, "Наша Україна" та БЮТ), який забороняє передачу в концесії всіх стратегічних об’єктів (газових, нафтових та електричних); Богатирьової та Буждигана – про передачу в концесію нафтопроводу "Одеса-Броди" і терміналу "Південний", а також урядовий, який передбачає можливість передачі в концесію всієї нафтотранспортної системи України".

"Той факт, що у залу Верховної Ради для ухвалення вносяться законопроекти, які не мають під собою жодного економічного підґрунтя, є проявом того, який "деребан" існує в державі", - зазначив Олекса Гудима, характеризуючи законопроект Богатирьової-Буждигана.

При цьому він поставив риторичне питання: "кому вигідно віддавати у концесію на 20-30 років нафтопровід, який може нести для бюджету "золоті яйця"?"

Гудима також акцентував увагу на "роздвоєній" позиції комуністів, які "однією рукою пропонують все заборонити, а другою рукою хочуть "Одеса-Броди" та нафтовий термінал віддати".

Він нагадав, що в той час як одним з авторів законопроекту щодо передачі "Одеса Броди" в концесію є комуніст Буждиган, на розгляді в парламенті знаходиться законопроект Губенка-Симоненка, що накладає мораторій на приватизацію та перечу в концесію стратегічних об’єктів.

Народний депутат також повідомив, що 18 лютого в Комітеті з питань ПЕК будуть доповідати представники уряду, які на вимогу Комітету "спробують надати економічні обґрунтування можливої передачі українських нафтогонів у концесію".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...