Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фальсифікації на виборах 2004 року не буде – обіцяє Ківалов

Четвер, 19 лютого 2004, 10:32
Новообраний член ЦВК, якому передрікають головування в комісії, Сергій Ківалов виключає можливість фальсифікації на виборах президента України 2004 року.

"Думаю, що за такого рівня суспільної уваги до виборів глави держави, який у нас очікується, хоч яка-небудь суттєва фальсифікація неможлива в принципі", - сказав він в інтерв'ю газеті "День".

Він також зазначив, що необхідно, щоб усі члени виборчкомів були "виключно добросовісними", а всі процедури повинні відбуватися прозоро.

"Сьогодні одне з головних завдань, які нам потрібно вирішити в ході підготовки до виборів — це забезпечення таких умов роботи для членів ЦВК, щоб ніхто із зацікавлених осіб не міг вплинути на рішення, що приймаються ними", - сказав Ківалов.

"Щодо протидії можливій фальсифікації у нас узагалі є цікаві задуми — піти від старої системи голосування і застосувати абсолютно нову, яка зараз активно приживається в Європі та Північній Америці", - додав він.

"Я маю на увазі електронну систему голосування. Тоді не лише відпаде потреба друкувати гори бюлетенів, але й усякі маніпуляції з голосами стануть неможливими. Для зміни всієї системи, включаючи випробування нових методів роботи, піде кілька років. Однак я впевнений, що ми це зробимо", - пообіцяв Ківалов.

Він також зазначив, що Центрвиборчком повинен дещо змінити акценти в своїй роботі і більш активно стежити за місцевими виборами, роблячи все можливе, щоб вони проходили демократично й прозоро.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування