Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко скаржиться у Канаду на її громадянина, який зняв "Свободу" з ефіру

Четвер, 19 лютого 2004, 11:20
Голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Миколи Томенка звернувся до посла Канади в Україні Ендрю Робінсона і висловив стурбованість з приводу систематичного втручання громадянина Канади у внутрішні справи України.

Як зазначається у коментарі Томенка, його запит стосується Сергія Кичигина, керівника газети "2000" і радіо "Довіра". Він, за повідомленнями численних ЗМІ України, зокрема інформагенції "Інтерфакс-Україна, є нині громадянином Канади.

За словами Томенка, очолюваний Кичигиним тижневик "2000" демонструє "явну тенденційність у висвітленні політичного процесу в Україні, що можна розцінити як втручання у внутрішні справи України".

"Першим кроком громадянина Канади Кичигина на посаді керівника радіо "Довіра" було припинення мовлення на цій радіостанції програм радіо "Свобода", що було одним з небагатьох незалежних від влади джерел інформації для громадян України", - також ідеться у заяві Томенка на ім'я Робінсона.

Томенко також зазначив, що Кичигин критикує в очолюваному ним ЗМІ не лише опозицію, але й прес-секретаря президента України та заступника глави адміністрації президента України – "у зв‘язку з реалізацією ними свого права на свободу висловлювань".

"Громадянин Канади Кичигин використовує ЗМІ не в якості бізнесу чи інструмента просвіти населення, що мало б вітатися Україною, але натомість як засіб систематичного впливу на політику, тобто втручання у внутрішні справи України", - говориться у заяві Томенка.

"Заперечуючи в очолюваних ним ЗМІ демократичні цінності, ця особа шкодить як національним інтересам України, так і інтересам Канади", - підкреслює Томенко.

Він зазначив, що попросив посла повідомити, чи законодавство Канади передбачає відповідальність для громадян Канади у випадку, якщо керовані ними ЗМІ втручаються у справи інших держав або поширюють у цих державах недостовірну інформацію.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування