Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція без позиції?

Четвер, 19 лютого 2004, 12:24
"Наша Україна" повинна звикнути до думки, що Ющенко ніколи не буде оголошений спадкоємцем Кучми. Зрозуміло, що це неприємна звістка для багатьох депутатів-бізнесменів, які згуртувалися навколо національного лідера. Ті з "нашоукраїнців", кого насправді влаштовує нинішня квазідемократія і патерналістська економіка, але не влаштовують особисті симпатії Кучми, безумовно, почнуть шукати для себе більш надійних заступників, ніж бунтівний патріот Ющенко.

Особливо некомфортно себе почувають у стані Ющенка давні симпатики нинішнього прем'єра Януковича. Адже були серед "нашоукраїнців" і такі політики-романтики, які вважали за можливе привести Ющенка на трон, використовуючи гроші "донецьких" і голоси комуністів.

Це політтехнологічне марево було засновано насправді на елементарній "владобоязні", а простіше говорячи, на махровому конформізмі частини найближчого оточення Віктора Андрійовича. Пригадаєте, як в'яло і беззубо відреагувала українська опозиція на спекулятивний ріст цін на хліб і бензин, як некомпетентно прокоментували відставні віце-прем'єри грабіжницьку пенсійну реформу або останній, експансіоністський по своїй суті, візит Путіна (схоже, проросійських бізнесменів вистачає й у стані опозиції).

Але особливо кричущою аморфністю відзначена позиція "двоголової" опозиції щодо так званої "конституційної реформи".

Повна здача позицій товаришами Морозом і Симоненком, зафіксована 17 лютого у тексті так званої політичної угоди, не отримала з боку "Нашої України" і БЮТ ні належної, ні компетентної оцінки.

Сховавши голову в пісок, заступник глави парламентської фракції "Наша України" Віктор Пинзеник удосужився лише бойкотувати підписання цього згубного для української демократії документа, паралельно вимагаючи навіщо підписання цієї угоди президентом Кучмою (?).

Тим часом, секретом для широкої громадськості залишається та концепція виборів народних депутатів України на пропорційній основі, на якій на сепаратній основі погодилися комуністи і соціалісти (адже концепції Гавриша і Мороза ще нещодавно були діаметрально протилежними).

Та й вибори в органи місцевого самоврядування (пункт 1-б угоди) насправді неможливо "гармонізувати", не знаючи суті нововведень. А що думає наша славна опозиція з приводу погоджених "більшовиками" і "сепаратистами" таких фундаментальних для долі української демократії проектів законів, як "Про Президента України", "Про Кабінет Міністрів України", "Про всеукраїнський референдум"?

Мимоволі згадаєш з тугою про компетентні коментарі Віктора Мусіяки, видавленого в числі інших зі стану "нашоукраїнців". Як і раніше, немає пророків у нашій Вітчизні...


Автор: Михайло Бродський, голова партії "Яблуко"

Читайте також:

КПУ, СПУ І КУЧМИСТИ УЗАКОНИЛИ ВІДНОСИНИ. Гапочка і Губський – із застереженнями

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування