Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб піддобрити Шредера, Кучма подарує йому гравюри

Четвер, 19 лютого 2004, 18:44
Переговори президента України Кучми з канцлером Шредером будуть мати "тверезий характер", вважає німецька газета "Die Welt".

Видання відзначає, що, коли президент України Леонід Кучма прибуде "із усіма своїми міністрами і їх заступниками" у Берлін для проведення урядових консультацій і участі в німецько-українському форумі, розмова "буде носити тверезий характер".

Видання відзначає роздвоєння зовнішньої політики України, що прагне одночасно в ЄЕП і ЄС, підкреслюючи, що для реалізації "грандіозних планів" по вступу в ЄС вона зробила тільки "окремі кроки" – "закриття атомної електростанції в Чорнобилі й скасування смертної кари, причому всупереч волі більшості населення".

"Важкою буде розмова про внутрішні процеси в країні, про дефіцит свободи преси й дотримання принципів правової держави. Президент Кучма, обраний у 1994 році народом демократичним шляхом, переобраний у 1999 році, із приводу чого було багато підозр про фальсифікацію результатів виборів, зобов'язаний, відповідно до конституції, восени залишити свою посаду", - пише "Die Welt".

"Довгий час він тримав країну в невіданні, чи піде з посади, а потім зажадав від Конституційного суду підтвердження, що законним може бути внесення змін у конституцію й обрання президента парламентом. Останнім часом багато що, здається, говорить про те, що від переобрання він відмовиться", - відзначає видання.

"Однак одночасно він збирається урізати повноваження глави держави з метою не допустити появи сильного спадкоємця і мати можливість гарантувати інтереси своєї родини (його зять Віктор Пінчук - один із найвпливовіших олігархів країни). Спадкоємцем Кучми може стати популярний політик-реформатор Віктор Ющенко, що до своєї відставки комуністами, що усе ще користуються підтримкою серед населення, і олігархами в 2001 році вже був прем'єр-міністром", – пише "Die Welt".

Газета відзначає, що можливо, у Кучми перед переговорами "є ще щось у заначці: кажуть, що в Берлін можуть повернутися переправлені в 1945 році в Київ збірки графіки з відділу мідної гравюри Дрезденської картинної галереї".

Відповідне розпорядження підписав 13 лютого прем'єр міністр України Віктор Янукович, повідомляється на сайті Верховної Ради.

Як відомо, у 2001 Кучма передав Шредерові партитури Баха, а в 2002 – відкрили посольство в центрі Києва на вул. Хмельницького, коли приїздив канцлер Німеччини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування