Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма просить Німеччину стати локомотивом, що притягне Україну в ЄС

П'ятниця, 20 лютого 2004, 10:15
Україна сподівається на допомогу Німеччини в просуванні України до Європейського Союзу. Про це заявив президент Кучма у четвер під час зустрічі з представниками ділових кіл Німеччини, повідомляє прес-служба президента.

Леонід Кучма зазначив, що він покладає великі сподівання на консультації з Герхардом Шредером, які відбудуться 20 лютого.

"Я переконаний, що це буде добрий внесок (V політичні українсько-німецькі консультації) не тільки у розвиток двосторонніх стосунків, але й у більш чітке визначення місця України на Європейському континенті", - сказав він.

За словами Кучми, "Україна завжди сподівалася, що Німеччина буде головним локомотивом для руху України до Європи. Те, що останні два роки йдуть позитивні зміни у стосунках з Німеччиною і в інвестиційних проектах – це добрий сигнал із боку Німеччини".

Президент України також наголосив, що "Україна ні в якому разі, ні за яких обставин не відмовиться від Європейського вибору".

"Ми географічно й історично завжди були в Європі. Однак Україна хоче почути позитивний сигнал із боку Європи", - додав він.

За словами Кучми, йдеться про сприяння вступу України до СОТ і визнання України країною з ринковою економікою.

Він підкреслив, що Україна — це передбачуваний партнер у стосунках із Німеччиною, і за всі роки вона довела, що з нею можна мати справу.

Кучма також зазначив, що "Україна зацікавлена у стратегічному партнерстві як з Заходом, так і зі Сходом, однак на цьому не треба робити політики силам, які зацікавлені зовсім в іншому".

За словами Кучми, "ми проголосили курс на європейську інтеграцію, але я розумію, що сьогодні для цього ще не настав час, ми повинні пройти свій шлях. Я не хочу декларацій, я хочу поступово наближатися до європейських стандартів. У цьому плані політика України повинна бути не прозахідна і не проросійська, а проукраїнська", — сказав Кучма, виступаючи перед представниками ділових кіл Німеччини.

Читайте також:

Щоб піддобрити Шредера, Кучма подарує йому гравюри

Кучма і Мельниченко мешкають у Берліні в одному готелі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування