Олбрайт нагадала Литвину про демократію і назвала великою помилкою вигнання "Свободи"

П'ятниця, 20 лютого 2004, 11:08
Олбрайт нагадала Литвину про демократію і назвала великою помилкою вигнання "Свободи".

Розвиток демократії в Україні є ключовим моментом для розвитку взаємовідносин України з Європою і західним світом загалом, заявляє колишній державний секретар США, голова Ради директорів Національного демократичного інституту міжнародних відносин США Мадлен Олбрайт.

"Наш уряд завжди вважав, що демократія в Україні є ключовим моментом в оцінці цієї країни світовою спільнотою. Це основна віха для розвитку відносин України і Європи, а також із західним світом загалом ", - сказала Олбрайт у п'ятницю на прес-конференції в Києві по закінченні зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.

За її словами, на зустрічі обговорювалася політична ситуація в Україні, майбутні вибори президента і роль парламенту в цих виборах.

"Упевнена, що величезне значення для США має те, як пройдуть вибори в Україні, чи будуть вони демократичними", - підкреслила Олбрайт. "Це вплине і на те, яким чином будуть розглядати Україну і її президента й надалі у світовій спільноті", - сказала він.

У свою чергу Литвин охарактеризував зустріч як "вищою мірою продуктивну".

У той же час Мадлен Олбрайт називає "великою помилкою" припинення трансляції в FM-діапазоні передач радіо "Свобода".

У п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів про її ставлення до припинення трансляції на радіо "Довіра" передач радіо "Свобода", Олбрайт сказала: "Це велика помилка. Свобода преси відіграє дуже важливу роль в зміцненні всіх елементів демократії".

Програми радіо "Свобода" перестали виходити на хвилі радіостанції "Довіра" (FM-діапазон) вранці 17 лютого. У редакції радіостанції повідомляється, що таке рішення "Довіра" мотивує тим, що інформаційна продукція "Свободи" не вписується в її концепцію.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News