Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин підтвердив, що Васильєв пішов дорогою Піскуна

П'ятниця, 20 лютого 2004, 12:20
Голова Верховної Ради Володимир Литвин підтвердив надходження у парламент подання Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Турчинова і Степана Хмари.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю, повідомляє УНІАН.

За словами Литвина, відповідно до Регламенту ВР, він має ознайомити з цим поданням Турчинова та Хмару, а потім передати ці документи на вивчення Регламентного комітету.

Як повідомлялося раніше, 14 липня 2003 року Генпрокуратура вже вносила подання на притягнення до кримінальної відповідальності Турчинова і Хмари.

Генпрокуратура ставить у провину цим депутатам "банальне хуліганство, яке вони собі дозволили, прикриваючись депутатськими мандатами", у Лук'янівському СІЗО.

Стверджувалося, що депутати незаконно вимагали звільнення колишніх працівників корпорації ЄЕСУ Геннадія Тимошенка і Антоніни Болюри, "проникли на територію і в приміщення СІЗО", де ображали працівників СІЗО і навіть завдали їм тілесних ушкоджень. Зокрема, Турчинов "взяв одного з працівників СІЗО за грудки і бив того головою об стіну".

За цим фактом 21 червня 2003 року було порушено кримінальну справу за статтями 341, 343 і 345 Кримінального кодексу (статті передбачають арешт до 6 місяців і позбавлення волі до 3 років).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...