Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" намагається побороти ДПА методом Анни Кареніної

П'ятниця, 20 лютого 2004, 13:24
У Тернополі учасники 10-тисячного мітингу проти дій податкової перекрили колію на залізничному вокзалі і заблокували рух поїздів "Львів-Сімферополь" та "Бєлград-Будапешт-Москва"

Про це повідомила прес-служба Тернопільської обласної організації Української народної партії.

У п'ятницю з 10 години з ініціативи регіонального представництва блоку "Наша Україна" у Тернополі відбувалося пікетування обласної податкової адміністрації.

Участь у мітингу протесту взяли близько 10 тисяч учасників. Головними вимогами учасників мітингу було закрити сфальсифіковані кримінальні справи проти посадових осіб міської ради та підприємницьких структур, до яких мають відношення народні депутати, члени Української народної партії Ярослав Джоджик та Олег Гуменюк, а також відкликати з Тернополя робочу групу податківців, надіслану з Києва, яку представники "Нашої України" оцінюють як "каральний загін".

Пікетування відбувалося під гаслами "Ні податковому терору на Тернопільщині" , "Всі на податкову!". В акції взяли участь народні депутати України Сергій Олексіюк, Олег Тягнибок, Ярослав Кендзьор, Ярослав Джоджик, Іван Стойко.

Оскільки вимоги учасників акції не були виконані, вони станом на 11:25 рушили до залізничного вокзалу та перекрили колію на залізничному вокзалі обласного центру.

Cтаном на 11:45, учасниками акції затримано відправку двох потягів - "Львів-Сімферополь" та "Бєлград-Будапешт-Москва". Оголошено, що це попереджувальна акція, яка триватиме до 13 години.

Як відомо, 18 лютого сесія Тернопільської міської ради за участю народних депутатів Ярослава Джоджика та Олега Гуменюка ухвалила звернення до президента України, голови Верховної Ради, керівника Податкової адміністрації України та Генеральної прокуратури щодо неправомірних дій податкової адміністрації,
які спрямовані проти комерційних структур, дотичних до депутатів "Нашої України".

Зокрема, податківці порушили кримінальні справи проти посадових осіб Тернопільської міської ради, посадових осіб ТЗОВ "Тернопільхлібпром" та посадових осіб "Технотерн".

На думку Ярослава Джоджика, "відкриті кримінальні справи є сфальсифікованими, а головна мета так званої "перевірки" – чинити тиск на депутатів від опозиції".

У зверненні Тернопільська рада висловила ультиматум податківцям: до кінця робочого дня 19 лютого припинити тиск та закрити всі кримінальні справи, в іншому разі міськрада залишає за собою право вжити всіх заходів для захисту прав місцевого самоврядування та громадян міста.

До акцій протесту активісти блоку вдалися після того, як податківці до кінця робочого дня 19 лютого не виконали вимог звернення Тернопільської міської ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування