Німці дали Україні 14 мільйонів, а Кучма подарував їм гравюри

П'ятниця, 20 лютого 2004, 14:52
20 листопада президент України Леонід Кучма, який перебуває в Україні з дводенним офіційним візитом, зустрівся з Федеральним канцлером ФРН Герхардом Шредером.

Як повідомляє прес-служба українського президента, під головуванням Кучми і Шредера у Берліні пройшли V українсько-німецькі політичні консультації на вищому рівні, в ході яких обговорювалось широке коло питань двостороннього співробітництва.

Сторони, зокрема, зосередили увагу на активізації співпраці у питаннях євроінтеграції України та її вступу до Світової організації торгівлі. Під час обговорення йшлося також про економічне співробітництво України та Німеччини з урахуванням розширення Європейського Союзу у 2004 році.

Після завершення V українсько-німецьких консультацій Герхард Шредер зазначив, що "Україна та Німеччина мають міцну основу наших стосунків. Я з оптимізмом дивлюсь на активізацію наших подальших відносин".

У свою чергу, Кучма наголосив, що "ці консультації мають величезне значення для розвитку двосторонніх відносин України та Німеччини".

За підсумками українсько-німецьких консультацій у присутності президента України Леоніда Кучми та Федерального канцлера Німеччини Герхарда Шредера було підписано Угоду про фінансове співробітництво між урядами двох країн.

Згідно з угодою, Україна отримає позики загальним обсягом 14 мільйонів євро на фінансування проектів "Підтримка сільськогосподарських підприємств і приватних підприємств у сільській місцевості України", "Розвиток системи кредитування в сільській місцевості України" та "Підтримка ефективного використання енергії малими та середніми підприємствами України", що сприятиме розвитку малих і середніх підприємств у сільській місцевості.

Також було підписано спільну заяву щодо підтримки програми заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва України.

Після закінчення консультацій та прес-конференції Леонід Кучма урочисто передав Герхарду Шредеру альбоми, що належали Дрезденській галереї — "Твори Нікола Бертена" та "Збірка робіт художників - флористів".

Читайте також:

Щоб піддобрити Шредера, Кучма подарує йому гравюри

Кучма і Мельниченко живуть у Берліні в одному готелі

КУЧМА НЕ РОЗУМІЄ, НАВІЩО КРАВЧЕНКУ БУЛО СТЕЖИТИ ЗА ОПОЗИЦІЄЮ

КУЧМА ЗАПЕВНИВ ШРЕДЕРА, ЩО НЕ ПІДЕ В ПРЕЗИДЕНТИ І НЕ ШУКАТИМЕ НАСТУПНИКА


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування