Литвин заперечує причетність влади до припинення мовлення радіо "Свобода"

П'ятниця, 20 лютого 2004, 17:27
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пропонує створити робочу групу та організувати круглий стіл щодо врегулювання ситуації, яка склалась навколо радіо "Свобода".

Як повідомила керівник прес-служби ВР Вікторія Шведова, про це він сказав в ході зустрічі з президентом корпорації "Радіо "Вільна Європа" – радіо "Свобода" Томасом Дайном, повідомляє УНІАН.

Литвин назвав абсурдом припинення трансляції радіо "Свобода". Разом з тим він підкреслив, що владні структури не приймали рішення про припинення мовлення радіо "Свобода" на хвилях радіо "Довіра".

Литвин виступив із ініціативою створення робочою групи, до якої увійшли б зацікавлені сторони, аби знайти вихід із ситуації, що склалась.

На думку Литвина, можливо, варто було б організувати засідання круглого столу, запросивши до участі в ньому представників уряду та представників радіо "Свобода" та "Довіра", Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, профільного парламентського комітету.

За його словами, перш за все, на такому круглому столі необхідно "визначити позиції і зблизити їх". Він запропонував провести подібні заходи у Верховній Раді.

Дайн підтримав ідею проведення круглого столу. Він розповів Литвину, що очолювана ним корпорація мовить у Балканських країнах, 7 країнах СНД, країнах Центральної Азії. "Основна мета діяльності корпорації – розвиток демократії в цих країнах", – процитувала слова Дайна керівник прес-служби ВР.

Дайн наголосив, що основною метою його візиту в Україну є не обговорення ситуації, що склалась навколо радіо "Свобода", а участь у сьогоднішній конференції "Україна в Європі і світі".

Він зазначив, що останні 5,5 років радіо "Свобода" і радіо "Довіра" плідно співпрацювали. За його словами, співпраця розвивалась настільки успішно, що кількість слухачів радіо "Свобода" збільшувалась. У 2003 році рейтинг радіо "Свобода" у порівнянні з 2002 роком зріс на 30%.

На думку Дайна, "нового власника радіо "Довіра", мабуть, ми не влаштовуємо як партнера, тому він розірвав з нами зв`язки". На його переконання, рішення про припинення співробітництва було політичним актом.

Разом з тим він підкреслив, що зараз радіо "Свобода" шукає нових партнерів для трансляції своїх програм, а поки передачі радіо транслюватимуться лише на коротких хвилях.

Присутній на зустрічі голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко повідомив, що зараз багато регіональних мовників заявили про готовність співпрацювати з радіо "Свобода". Томенко також підтримав ідею проведення круглого столу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...