Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олбрайт сказала Ющенку, що її не дивує поведінка українськой влади

П'ятниця, 20 лютого 2004, 18:34
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко зустрівся у п'ятниця з колишнім Держсекретарем США, а нині – Головою Ради директорів Ен-Ді-Ай Мадлен Олбрайт, повідомляє прес-служба блоку.

Після понад півгодинної зустрічі, відповідаючи на запитання журналістів, Ющенко відзначив, що під час бесіди піднімалося два головних питання – політична ситуація в Україні та конференція "Україна в Європі та світі", яка відбудеться завтра і в якій Мадлен Олбрайт візьме участь.

За словами лідера "Нашої України", представницький форум, організований за підтримки багатьох європейських держав, має дати відповідь на питання, якою є роль України у світі, якими є перспективи нашої держави, якими мають бути відносини із партнерами, якими мають бути ключові цінності вітчизняної внутрішньої та зовнішньої політики.

Ющенко відзначив, що три роки тому, коли він очолював уряд, піднімалося питання про те, що розв’язання багатьох актуальних для нашої держави проблем залежить від діалогу між владою та суспільством, від відкритості влади і бажання вирішувати ці проблеми.

"Шкода, що нинішня влада не має політичної волі сісти за круглий стіл зі своїми опонентами, з політичною елітою і обговорити шляхи виходу з нинішньої глибокої системної кризи", – зауважив лідер "Нашої України".

За словами Ющенка, він розглядає цю конференцію він як важливий крок до публічного діалогу. "Представницький рівень конференції міг бути значно вищим, але українська влада уперто продовжує діяти в своєму стилі.

У даному випадку вона створила багато проблем із організацією цього заходу. Однак, попри перепони МЗС, інших владних структур, конференція відбудеться", – заявив Ющенко, додавши, що цей форум мав відбутися за участі президентів країн, прем’єр-міністрів, міністрів закордонних справ.

Водночас лідер "Нашої України" повідомив, що завтра у заході візьмуть участь понад 40 учасників з різних країн.

"Ми очікуємо завтра заслухати позицію уряду щодо подій, які відбуваються в державі, і викладемо свою позицію. Сподіваємося, цей діалог дасть відповіді на виклики, які постали перед Україною останнім часом. Ми маємо знайти відповідь на питання, як припинити плюндрування Конституції, маніпулювання громадською думкою, та обговоримо інші серйозні теми", – сказав Віктор Ющенко.

Відповідаючи на запитання, чи відомо щось Мадлен Олбрайт про перепони, які чинила влада учасникам конференції, Ющенко відзначив, що вона мало чому здивувалася, готуючись приїхати в Україну, оскільки добре поінформована про ситуацію в Україні, розуміє складності, пов’язані з конституційною реформою, з нерівними умовами політичних сил і знає, що відбувається з радіо "Свобода" та опозиційними газетами.

Коментуючи свою позицію щодо конституційної реформи, Ющенко наголосив, що "якщо буде порушено легітимність процедури внесення змін до Основного Закону, це призведе до нелегітимності самих змін до Конституції, і, як наслідок - до нелегітимності влади".

Він навів приклад Білорусі, де влада спочатку проігнорувала думку виборців, потім – Закон, а зрештою це призвело до міжнародної ізоляції цієї країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...