Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заявляє, що успіхи влади були б ще більші, якби не опозиція

Субота, 21 лютого 2004, 11:47
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович пропонує опозиційним силам приєднатися до більшості в процесі розробки кроків для реалізації конституційної реформи в країні.

Виступаючи в Києві в суботу на міжнародній конференції "Україна в Європі і світі", Янукович відзначив: "Одна частина політичної опозиції шукає собі політичних союзників на Сході, інша – на Заході. Потрібно сісти за один український стіл і згадати, що реформа почалася ще в 1999 році, але в останні два роки супроводжувалася розробкою законопроектів, консультаціями всіх зацікавлених політичних сил".

"І навіщо так її боятися? Тим більше, що дві опозиційні сили приєдналися до цієї реформи, я маю на увазі соціалістичну і комуністичну партії, – нагадав прем'єр. – Не потрібно кривити душею, доводячи нелогічність внесення змін у Конституцію напередодні президентських виборів. Потрібно ще раз зробити спробу об'єднатися і знайти шляхи цієї реформи".

Він нагадав, що українська економіка переживає етап росту, а в парламенті сформована більшість. "Наші успіхи були б ще більшими, якби дії української влади не блокувалися опозицією", – сказав Янукович.

Прем'єр нагадав, що, зокрема, неприйняття закону, спрямованого на посилення захисту прав інтелектуальної власності в Україні, є одним з найбільших перешкод вступові України у Світову організацію торгівлі.

"Але опозиція, що на словах проголошує відданість інтересам України, не дала жодного голосу в підтримку цього законопроекту, і він не був підтриманий", – підкреслив він.

Глава уряду також відзначив, що успіхи України були б ще значніші, "якби міжнародне співтовариство так само виконувало свої зобов'язання перед Україною, як і Україна перед ним".

"Україні не потрібно, щоб хтось нею маніпулював. Ми довели свою стабільність, прогностичність і відданість сучасним правилам міжнародної політики, що не суперечить нашим національним інтересам", – сказав прем'єр, нагадавши, зокрема, про спільні дії президентів України і Польщі, спрямовані на досягнення історичного примирення двох народів.

"Від друзів України ми чекаємо терпіння і розуміння складності задач, що стоять перед Україною. Давайте відійдемо від різних ярликів. Давайте усвідомимо: у твердій українській політичній боротьбі не тільки не потрібно, але й шкідливо ставати на сторону однієї конкретної політичної сили", – сказав Янукович.

"Така об'єктивність щодо українських політичних процесів є кращою запорукою того, що Україна і світ збережуть і зміцнять взаємодовіру", – підкреслив прем'єр.

Крім того, за словами Януковича, світове співтовариство не виконало всіх зобов'язань у зв'язку з закриттям Україною Чорнобильської АЕС.

"Обіцянки були одні при закритті Чорнобиля в подоланні наслідків цієї найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. І на це питання, переконаний, треба буде згодом відповісти", – сказав він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування