Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Гута Ченстохова" дістанеться не "донецьким", а індусам

Субота, 21 лютого 2004, 15:03
Україна не буде інвестором польського підприємства "Гута Ченстохова". Відповідне рішення прийняло в суботу Міністерство майна Польщі, повідомив перший заступник міністра закордонних справ України Олександр Чалий.

"Сьогодні вночі міністр майна Польщі Збигнєв Канєвський прийняв рішення про те, що інвесторами польської "Гути Ченстохової" буде концерн ЛНМ (британсько-індійська група LNM Group)", – повідомив Чалий у суботу в Києві, виступаючи на міжнародній конференції "Україна в Європі і світі".

Раніше передбачалося, що в приватизації польського металургійного заводу "Гута Ченстохова" буде брати участь корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк). Українське підприємство готове було інвестувати більш $80 млн.

"І це дуже цікаво, тому що раніше тендерний комітет голосуванням семи проти нуля визнав, що українська пропозиція перемагає по економічних елементах. Тобто, сьогодні нам незрозуміло, якими мотивами керувалася глава Фонду державного майна Польщі, коли прийняв це рішення", – відзначив дипломат.

LNM Group була основним конкурентом ІСД у тендері на придбання польського підприємства.

LNM Group – найбільший інвестор на сталеливарному ринку Східної Європи. Компанія уже володіє декількома польськими металургійними підприємствами.

Раніше комісія, що вивчає пропозиції інвесторів, що претендують на покупку "Гути Ченстохової" (Huty Stali Czestohowa), рекомендувала урядові віддати перевагу Індустріальному Союзові Донбасу.

У той же час, за повідомленнями польських ЗМІ, LNM Group після завершення ще в січні усіх відповідних термінів складання приватизаційних пропозицій надіслала лист у польське міністерство про поліпшення своєї пропозиції.

Придбання цього польського підприємства дозволило б Україні забезпечити присутність своєї металургійної продукції на ринку Польщі, що важливо з урахуванням перспективи входження Польщі в ЄС.

ІСД це б дало можливість одержати повноцінну базу по випуску суднобудівної сталі і збільшити збут напівфабрикатів, що виробляються на Алчевському і Дніпровському металургійних комбінатах, що входять у корпорацію.

Корпорація ІСД, заснована в 1995 році, є промисловим об'єднанням, що володіє великими пакетами акцій провідних підприємств гірничо-металургійного комплексу України. Здійснює також проекти у вугільній і енергетичній сферах.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...