Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не хочуть міняти Лазаренка на американця Гозмана, підозрюваного в убивстві

Понеділок, 23 лютого 2004, 09:36
Видача злочинців з України в США і зі США в Україну можлива навіть без договору про екстрадицію між двома країнами, вважає американський посол Джон Гербст.

Таку думку він висловив в опублікованому в суботу інтерв'ю газеті "Київський телеграф".

"Мені здається, краще розглядати індивідуальні справи і робити висновок: чи має сенс передавати ту чи іншу особу з однієї країни в іншу?" - сказав Гербст, відповідаючи на питання про можливості обміну екс-прем'єра України Павла Лазаренка на американського громадянина Натана Гозмана, що знаходиться в Україні і підозрюється в убивстві.

"Україна й Америка можуть почати переговори про укладання договору про екстрадицію. Але ж існують способи передачі підозрюваного, навіть якщо цей договір не підписаний", - відзначив посол США.

Він також відзначив, що вважає відмову української сторони розглянути таку можливість щодо пана Гозмана "глибоко помилковою".

"Наскільки я знаю, пан Гозман вільно переміщається по Україні. Скажіть, чи в інтересах українських громадян, щоб людина, що обвинувачується в здійсненні тяжких злочинів, подорожувала країною? - запитав Гербст.

"Генеральний прокурор намагається грати роль патріота, говорячи: раз американці не віддають нам Лазаренка, то чому ми повинні віддавати їм цю людину? Але Лазаренко в США знаходиться під судом. А пан Гозман подорожує по країні і невідомо чим займається", - відзначив посол США.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування