Через репресії опозиції до Києва їде нова делегація європейців

Понеділок, 23 лютого 2004, 14:40
1-2 березня 2004 року Україну з візитом відвідає генеральний секретар ОБСЄ Ян Кубиш, у програмі якого заплановані, зокрема, зустрічі з представниками української опозиції.

Про це на прес-конференції в понеділок повідомив віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ, член фракції "Наша Україна" Ігор Осташ, повідомляє Інтерфакс-Україна
.

Він також додав, що ОБСЄ обов'язково надішле до України своїх спостерігачів, які будуть працювати під час президентської виборчої кампанії в 2004 році.

Він повідомив, що, під час свого виступу на зимовій сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ, яка пройшла з 19 по 23 лютого у Відні, закликав направити до України довгострокову місію спостерігачів за виборами.

Осташ відмітив, щобагато країн висловили побажання надіслати до України своїх спостерігачів. "Думаю, що зацікавленість виборами буде дуже великою", - сказав він.

Осташ також розповів, що 19-21 лютого у Відні пройшла зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ, на якій, серед іншого, обговорювалися події в Грузії й в Україні.

За словами Осташа, виступаючи на засіданні, він відзначив існуючу в Україні проблему економічних репресій, спрямованих, зокрема, проти представників опозиційних сил.

Як заявив депутат, це явище поширене по всій Україні. Він також повідомив, що звернувся з відповідними листами до керівництва ОБСЄ.

За словами Осташа, візит генерального секретаря ОБСЄ в Україну пов'язаний саме з цими подіями, і мова йтиме про економічні репресії напередодні президентських виборів.

Крім того, 14-16 березня Україну з візитом відвідає парламентська делегація ОБСЄ на чолі з віце-президентом ОБСЄ Тоні Кінсгардом, у ході якого також заплановані зустрічі з українськими парламентаріями, представниками опозиційних сил, а також ряд зустрічей у регіонах України.

"Дві дуже серйозні делегації будуть вивчати стан справ в Україні", - підкреслив Осташ, додавши, що це означає великий інтерес до України, а також зацікавленість європейських структур у її демократичному розвитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування