Щоб Петьовка не балотувався на виборах мера Мукачевого, есдеки загубили його трудову книжку

Понеділок, 23 лютого 2004, 15:17
Мукачівська міська організації "Общество Карпатских Русинов" одноголосно прийняла рішення висунути Золтана Лендєла кандидатом на посаду міського голови Мукачевого.

Про це повідомляє регіональна прес-служба блоку "Наша Україна".

Донедавна Золтан Лендєл був першим заступником міського голови Мукачева Василя Петьовки і неодноразово відкрито виступав із критикою указу президента України щодо ситуації довкола Мукачевого і методами його впровадження місцевими соціал-демократами.

В той же час усуненому президентом Кучмою меру Мукачевого Василю Петьовці другий місяць поспіль влада Мукачевого не віддає трудову книжку.

Після численних безрезультатних звернень до Мукачівського міськвиконкому Петьовка був змушений подати заяву до Мукачівської міської прокуратури щодо протизаконних дій керівництва міста.

Після цього, як зазначає прес-служба, в.о. міського голови Мирослав Опачко доручив своєму заступнику Віктору Отовчицю провести службове розслідування з приводу зникнення трудової книжки Василя Петьовки.

В то й же час, лише з третього разу від представників товариства "Подкарпатских русинов", які одноголосно прийняли рішення висунути кандидатом на посаду міського голови Василя Петьовку, прийняли документи в міській територіальній виборчій комісії, яку очолює член СДПУ(О) Юрій Переста.

Проблеми пов'язані з тим, що відповідно до закону України про вибори депутатів місцевих ради та виборів міських голів, кандидат на посаду міського голови повинен подати в теркомісію відповідні документи, в тому числі й довідку з місця роботи.

Оскільки Василь Петьовка досі не отримав трудову книгу з міськвиконкому, то він не може ніде влаштуватися на роботу або ж стати на облік у міський центр зайнятості. Як результат – не зможе виборчій комісії надати довідку з місця роботи.

Наразі Василь Петьовка готує позовну заяву до суду на дії керівництва Мукачевого.

Як відомо, вибори Мукачівського міського голови відбулись 29 червня 2003 року. Згідно з першим рішенням міськвиборчкому, переміг кандидат від блоку "Наша Україна" Василь Петьовка, за якого проголосували 49,9% виборців.

Його найближчий суперник – підтримуваний СДПУ(О) Ернест Нусер, котрий отримав 41,4% голосів мешканців міста, оскаржив результати виборів в Сихівському міському суді міста Львова, який визнав вибори недійсними.

В той же час Мукачівський міський суд, розглянувши скаргу ще одного кандидата Василя Бурнадза, своїм рішення визнав законність обрання Василя Петьовки на посаду міського голови Мукачевого.

У результаті Мукачівська міська територіальна виборча комісія, врахувавши рішення Сихівського та Мукачівського судів, визнала нашоукраїнця Василя Петьовку міським головою.

25 грудня 2003 року було оголошено указ президента України про призначення в.о. міського голови Мукачевого Мирослава Опачко, заступника голови Закарпатської ОДА, та зобов’язано провести повторні вибори мера Мукачевого. Однак нове керівництво міста вирішило всупереч закону України про вибори депутатів місцевих рад та голів міст розпустити міську територіальну виборчу комісію та дільничні виборчі комісії.

Одночасно Парламентська Асамблея Ради Європи окремим пунктом висловила стурбованість довкола ситуації в Мукачевому.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...