Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед ювілеєм Ющенко згадав, як служив на кордоні з Туреччиною і варив юшку зі снігу

Понеділок, 23 лютого 2004, 16:16
Лідеру "Нашої України" Віктору Ющенку у понеділок 23 лютого виповнюється 50 років. Напередодні дня народження ювіляр зробив собі подарунок – один день у Карпатах.

"Напередодні дня народження я сам собі зробив подарунок - на день вибрався з друзями в Карпати і майже шість годин катався!" –зізнався Ющенко в інтерв’ю "Україні молодій". Він також повідомив, що вперше став на гірські лижі чотири роки тому і з того часу "захворів" цим видом спорту.

"Сьогодні вважаю себе хорошим лижником, вже з’їжджаю з так званих "чорних" трас. Взагалі, я дуже люблю гори. Колись у студентські роки я кілька років працював інструктором з гірського туризму, водив групи в Карпати. Зараз хоча б раз на рік намагаюся вибратися у ті краї", – заявив Ющенко.

Він зазначив, що у дитинстві пишався датою свого народження - 23 лютого був Днем Радянської Армії й Військово-Морського флоту. Цього року лідер "Нашої України" у День захисника Вітчизни відзначить свій 50-літній ювілей.

В інтерв’ю газеті "Факти" Ющенко згадав, що його призвали в армію незабаром після закінчення Тернопільського фінансово-економічного інституту.

"В 1975 році молодий економіст Ющенко встиг лише два літніх місяці попрацювати заступником головного бухгалтера колгоспу на Іванофранківщині й подався служити на радянсько-турецький кордон", - зазначає газета "Факти" у інтерв’ю з лідером "Нашої України".

"Моя прикордонна застава губилася високо в горах, до найближчого населеного пункту – Ленінакану – було більше сотні кілометрів. Служба наша була несолодкою. Траплялося, проповзеш сопками разів десять туди – назад, і в тебе тільки одне бажання – в душ!" – згадує Ющенко.

"Але вода в цьому районі була привізна, тому нам часто доводилося топити сніг, якого тут було удосталь більшу частину року. Таку воду використовували навіть для приготування їжі", – розповів він.

"На традиційне питання новобранця: "Як служба?" хтось мені зі "старих" відповів: "Спочатку тебе озброять лопатою для прибирання снігу. Коли це знаряддя праці освоїш, вважай, що половина терміну минула", - сказав Ющенко.

"Головною людиною для солдатів був, звичайно ж, листоноша. Коли він раз у тиждень приїжджав з Ленінакану, на заставі наставало справжнє свято", - розповів Віктор Ющенко. Він дотепер зберігає отримані в армії листа від рідних, друзів і коханої дівчини. "Недавно перечитав деякі послання, усе спливло в пам'яті, начебто відбувалося вчора", - зазначив лідер "Нашої України".

"Як і всіх новобранців, Віктора на службу проводжала улюблена кохана. І так само, як усі солдати, він лічив хвилини, які залишалися до дембеля, а виходить, і до зустрічі з із нею. Правда, закінчилася ця історія сумно. Ні, дівчина його дочекалася, але заміж вийшла за іншого. Сьогодні колишні переживання вже забулися, рана зажила, але тоді хлопець пережив серйозну життєву драму. Ніяк не бажав усвідомлювати, що для когось розлука й обставини можуть виявитися сильніше почуттів", - йдеться в інтерв’ю.

У день народження Ющенка привітали із 50-літнім ювілеєм друзі й колеги з "Нашої України".

"Круглі дати у Вашому житті завжди відігравали визначну роль. 40 років – посада голови Національного банку. У цей час приймається рішення про запровадження гривні. 45 років – глава уряду. Втілюється в життя програма економічних реформ", – говориться в привітанні прес-служби блоку.

"Сьогодні Ви перед "рубіконом", який потрібно подолати наприкінці жовтня. Втім, це не лише Ваш рубікон. Україна сьогодні на роздоріжжі. Демократичні сили, які Ви уособлюєте, – це шанс для України стати заможною, сильною державою", – зазначається в привітанні.

Прес-служба побажала Ющенку успішно подолати цей рубіж. "Терпіння, здоров’я та любові Вам та Вашим близьким. Це вік досвіду, мудрості, енергійності та сили", – говориться у вітанні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування