У 2004 Пінчук ставить на комбайни

Понеділок, 23 лютого 2004, 19:38
Головою наглядової ради ВАТ "Херсонські комбайни" обрано першого заступника голови правління корпорації "Науково-виробнича інвестиційна група (НВІГ) "Інтерпайп" Максима Басова.

Як повідомляється в прес-релізі корпорації "Інтерпайп", спрямованому агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок, таке рішення прийняли члени наглядової ради.

Наразі до складу наглядової ради "Херсонських комбайнів" входять два представники корпорації "Інтерпайп", що є акціонером ВАТ "Лізингова компанія "Украгромашінвест", у статутний фонд якої передані 50% акцій ВАТ "Херсонські комбайни".

За словами Басова, ВАТ "Херсонські комбайни" планує в 2004 році виробити і реалізувати 1,4 тис. одиниць техніки, у тому числі більш ніж 200 зернозбиральних комбайнів КЗС-9 1 "Славутич", 50 кукурудзозбиральних комбайнів "Херсонець" (КСКУ-6АС), 770 комбайнів і жниварок для збирання кукурудзи, соняшника і зернових.

ВАТ "Херсонські комбайни" спеціалізується на випуску зерно- і кукурудзозбиральних комбайнів. Постачає зернозбиральну техніку на внутрішній ринок, кукурудзозбиральну – у країни СНД. Крім цього, підприємство має потужності по виробництву техніки фронтального поливу.

Корпорація "Інтерпайп" також почала реалізацію програми розвитку сільськогосподарського машинобудування на підприємствах лізингової компанії "Украгромашінвест", акціонером якої вона є.

За словами Басова, у ході реалізації цієї програми корпорація планує прямі інвестиції в технічну модернізацію і науково-дослідні роботи, упровадження ряду інноваційних проектів у сфері виробничого менеджменту і управління витратами, а також просування продукції на нові ринки збуту.

Басов повідомив, що розвиток сільгоспмашинобудування "Інтерпайп" відносить до пріоритетів своєї діяльності. Він також відзначив могутню наукову і виробничу базу вітчизняного сільгоспмашинобудування, що дозволяє робити высокотехнологічну продукцію, у тому числі – унікальну.

Корпорація "НВІГ "Інтерпайп" – одна з найбільших приватних компаній України. Основними сферами її діяльності є трубний бізнес (виробництво і продаж труб), феросплавний (виробництво і реалізація марганцевих феросплавів) і аграрний (виробництво і реалізація бурячного цукру).

Продукція поставляється більш ніж у 70 країн світу, частка експорту в структурі продажів складає близько 70%.

Компанія "Украгромашінвест" створена в травні 1998 року для фінансування виробництва і закупівлі сільгосптехніки для передачі в лізинг, а також для торгівлі цією технікою і запасними частинами до неї. У статутний фонд компанії були передані держпакети акцій близько 40 підприємств сільгоспмашинобудування. Пізніше з дозволу уряду була проведена емісія "Украгромашінвесту", у результаті якої близько 49% акцій були приватизовані.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування