Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єдиного кандидата від опозиції можуть убити - застерігають у БЮТ

Вівторок, 24 лютого 2004, 12:05
Один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов не виключає фізичного усунення єдиного кандидата від опозиції на виборах президента.

"Можна прогнозувати, що чинна влада не зупиниться і перед фізичним знищенням єдиного кандидата від опозиції, якщо такий буде", - заявив Турчинов на прес-конференції у вівторок.

"Я не хочу бути пророком, тим паче "чорним" пророком", - зауважив заступник лідера фракції БЮТ, і додав: "Владу ніхто дарувати не буде".

За словами Турчинова, діє створений владою штаб, покликаний не допустити консолідації опозиції і висунення нею єдиного кандидата у президенти.

Турчинов також назвав ще принаймні два варіанти розвитку подій: зняття єдиного кандидата, правомірність якого мають підтвердити суди; або вкидання бюлетенів на виборчих дільницях на користь кандидату від влади.

Крім того, разом з посиленням тиску на опозиційних депутатів зросла й привабливість фінансовий пропозицій за зраду – депутатам від опозиції пропонують по 1-2 мільйони доларів за вихід з опозиційної фракції.

"Протягом минулих двох тижнів принаймні три депутати нашої фракції отримали такі пропозиції", - сказав Турчинов.

Обрання нової ЦВК у нинішньому складі слід розглядати, на думку Турчинова, у контексті підготовки до тотальної фальсифікації наступних виборів.

"Дві третини складу ЦВК належить до пропрезидентських сил, а рішення ЦВК приймаються простою більшістю", - зауважує Турчинов. Крім того, новообраний голова ЦВК, за словами депутата, "не приховує своєї заангажованості".

Крім того, "адміністрація президента і Медведчук активно працюють над побудовою судової вертикалі", що, на думку Турчинова, має відіграти свою роль під час розгляду судових позовів під час виборчої кампанії.

Турчинов не зміг назвати конкретної дати, на коли планується висунення єдиного узгодженого кандидата від опозиції. Він висловив сподівання, що ним буде узгоджений кандитат від "трійки" - БЮТ, "Нашої України" і СПУ.

Щодо підтримання законопроекту про вибори народних депутатів, Турчинов запевнив: "Ми будемо голосувати за пропорційний закон без зменшення бар'єру, без якихось прихованих мажоритарних новацій, і закликатимемо до цього "Нашу Україну". Будь-яких "гібридів" ми підтримувати не будемо".

Турчинов та інший член БЮТ Степан Хмара прокоментували також подання Генеральної прокуратури на їх притягнення до кримінальної відповідальності за начебто протизаконні дії у слідчому ізоляторі.

Обидва депутати вважають це провокацією. "Наша справа розрахована на те, щоб викликати страх в суспільстві: нас-то вони навряд чи залякають", - сказав нардеп від фракції БЮТ Степан Хмара.

До того ж, як нагадав Турчинов, Генпрокуратура уже вносила подібне подання в парламент, але саме через його абсурдність ВРУ за рекомендацією регламентного комітету повернула його.

На думку Турчинова, повторним внесенням того ж подання владою ставиться завдання "перевірити новий "формат" більшості", і якщо вдасться притягнути до кримінальної відповідальності депутатів у цьому випадку, вважає Турчинов, то "такі справи будуть поставлені на потік".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...