Соціалісти відхрещуються від повстання, яке на 16 березня планує Тимошенко

Вівторок, 24 лютого 2004, 14:12
Соцпартія заявляє, що проведення акцій протесту 16 березня, як це пропонує Юлія Тимошенко, є неузгодженими діями.

Як зазначається у коментарі прес-служби СПУ, соціалісти вважають пропозиції про проведення акції протесту проти зміни Конституції саме в цей день "некоректними ані по формі, ані по суті".

"По-перше, в цей день парламент не планує розглядати зміни до основного закону, як про це заявила Юлія Володимирівна. По-друге, виступати категорично проти будь-яких змін до Конституції є неправильним по суті", - ідеться у коментарі.

СПУ нагадує, що під вимогами про зміну системи влади, під відповідним законопроектом про перехід до парламентсько-президентської республіки стоять підписи і Олександра Мороза, і Віктора Ющенка, і Юлії Тимошенко.

Прес-служба СПУ повідомляє, що ініціюватиме розгляд даної ситуації в форматі опозиційної “трійки”.

"Ми закликатимемо опозицію, як і весь український народ, до відзначення 9 березня Шевченківських свят, в рамках яких і будуть проходити акції протесту проти нищення демократії та свободи слова в Україні", - говориться в заяві.

Як відомо, напередодні в ефірі "Громадського радіо" Тимошенко закликала провести масову акцію протесту 16 березня, щоб не допустити внесення змін до Конституції.

За її словами, 16 березня – це день, коли планують голосувати Конституцію в остаточному читанні. В зв'язку з чим Тимошенко пропонує "підняти всю націю і нарешті дістати всю нашу можливу громадянську зброю, щоб не допустити конституційного перевороту".

Читайте також:

Тимошенко планує на 16 березня народне повстання з "громадянською зброєю"

Дебати Тимошенко-Мороз на "Громадському радіо"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування