ПУТІН ЗВІЛЬНИВ СВОГО ПРЕМ'ЄРА КАСЬЯНОВА

Вівторок, 24 лютого 2004, 14:58
Президент РФ Володимир Путин відправив уряд Росії у відставку. Відповідну заяву російський президент зробив у вівторок в ефірі Першого каналу і телеканала "Росія".

Тимчасово виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Михайла Касьянова, що пішов у відставку, призначений Віктор Христенко.

За словами Путіна, це рішення не пов'язане з підсумками діяльності колишнього складу Кабінету міністрів. Президент оцінив діяльність колишнього уряду як задовільну. Це рішення прийняте для того, щоб позначити свою позицію з приводу розвитку Росії після президентських виборів, підкреслив Путін.

Кандидат у президенти Росії від КПРФ Микола Харитонов розцінив дії глави держави як крок, покликаний "одним махом закохати в себе виборців і підняти передвиборний рейтинг".

Однак, як вважає Харитонов, ні дії Путіна, ні діяльність уряду не вселяють довіри виборцям. При цьому Харитонов порівняв сьогоднішні дії Путіна зі стилем правління Єльцина. "Екс-президент Росії Єльцин любив такі штучки підкидати виборцям", – заявив Харитонов.

У свою чергу, кандидат у президенти РФ Ірина Хакамада вважає, що президент Володимир Путін "у такий спосіб підірвав передвиборну ситуацію". Про це повідомив РБК її прес-секретар Костянтин Лазарєв. Хакамада заявила, що важко сказати, що є метою сьогоднішнього кроку глави держави – піар чи щось ще.

Хакамада також звернула увагу на те, що відповідно до російського законодавства знову обраний президент повинен змінити кабінет міністрів. Таким чином, на думку Хакамади, країна буде знаходитися в невіданні щодо діяльності виконавчого органа влади протягом як мінімум місяця. Тому сьогоднішню відставку уряду Хакамада називає дестабілізацією ситуації в країні.

Михайло Касьянов народився 8 грудня 1957 р. у м. Солнцево Московської області. У 1976-1978 роках служив у лавах Радянської Армії. У 1983 році закінчив Московський автомобільно-дорожній інститут за фахом "інженер-будівельник", а також Вищі економічні курси при Держплані СРСР.

Вільно володіє англійською мовою. Після служби в армії працював у Всесоюзному проектному і науково-дослідному інституті промислового транспорту Госстроя СРСР.

З 1981 по 1990 р. працював у Держплані РСФСР інженером, провідним економістом, головним фахівцем, начальником підвідділу. У 1990 р. призначений начальником підвідділу управління зовнішньоекономічних зв'язків Державного комітету економіки РСФСР. У 1991 р. - заступник начальника Управління, начальник відділу Управління зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економіки РФ. З 1992 по 1993 р. - начальник підвідділу Зведеного відділу зовнішньоекономічних зв'язків Міністерства економіки РФ.

З 1993 по 1995 р. Касьянов - керівник Департаменту іноземних кредитів і зовнішнього боргу, начальник Департаменту іноземних кредитів і зовнішнього боргу. Член Колегії Міністерства фінансів РСФСР. У 1995 р. призначений заступником міністра фінансів РСФСР.

В уряді Степашина – у травні 1999 року – призначений міністром фінансів. В уряді Путіна зберіг свою посаду. Із січня 2000 року – перший заступник голови уряду РФ, міністр фінансів РФ. З 7 травня 2000 року – виконувач обов'язків голови уряду РФ, міністр фінансів РФ. З 17 травня 2000 року - голова уряду РФ.

Росбізнесконсалтинг

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування