Після відключення "Свободи" від скорочення ефіру відмовився "Голос Америки"

Середа, 25 лютого 2004, 09:48
Ефірний час української служби "Голосу Америки" таки не буде скорочено. Таке рішення прийняла Рада, якій підлягають усі не-військові міжнародні засоби мовлення американського уряду.

У виданій з цього приводу заяві сказано, що у зв’язку з придушенням медіа в Україні США шукають нових шляхів спілкування з українським слухачем, повідомляє "Голос Америки".

Як зазначив голова Ради Кеннет Томлiнсон, "ми з усією рішучістю готові подбати про те, щоб мільйони українців продовжували отримувати надійні новини та інформацію".

До цього директор "Голосу Америки" Девид Джексон додав, що інформаційні випуски радіостанції будуть доступні українцям в усіх ЗМІ – по радіо, по телебаченню та в Інтернеті.

Це рішення прийнято після того, як 3 лютого Рада оголосила про скорочення ефірного часу української служби "Голосу Америки" з двох годин до однієї години на день. Як відомо, 17 лютого українська радіомережа "Довіра" зняла з FM-ефіру програми української служби "Радіо Свобода" – іншого мовника, який фінансується урядом США.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування