CБУ ГОТОВА СПІВПРАЦЮВАТИ ЗІ СЛІДЧОЮ КОМІСІЄЮ ПАРЛАМЕНТУ. І чекає, коли Кравченко визнає помилку

Середа, 25 лютого 2004, 10:29
CБУ готова співпрацювати з тимчасовою слідчою комісію Верховної Ради щодо розслідування заяв генерала Кравченка, якщо така буде створена.

Про це заявив у ефірі програми "Саме той" радник глави СБУ Олександр Скипальський.

"Ми з задоволенням сприйняли вістку, що в парламенті може утворитися спеціальна комісія. Це буде ще більш незалежна структура [ніж Генпрокуратура], і ми будемо тісно з нею співпрацювати", – сказав він.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про створення такої слідчої комісії.

Характеризуючи вчинок генерала Кравченка, Скипальський назвав його "ганебним випадком, який вперше за довгі роки нашої незалежності відбувся серед спецслужб".

Говорячи про Кравченка, Скипальський сказав, що "хоча вік його вже достатньо солідний, і визнавати свої помилки важко, але я думаю, що він прийде до того й визнає свою помилку".

"Він достатньо сама по собі розумна людина, характеризувалась позитивно. Ну, за виключенням отого, знаєте, ми всі думаємо, що тільки хтось із нас взяв Бога за бороду", – сказав Скипальський.

"Оглянувшись, подивившись... Я бачив по Інтернету фотографію його дружини, і навіть ця фотографія передавала оті переживання, цю важку ношу, яку вона несподівано на себе отримала, будучи разом [з чоловіком] в редакції "Німецької хвилі", – додав він.

Скипальський висловив переконаність, що істина в цьому скандалі "буде встановлена", і "на це багато часу не буде потрібно".

Радник глави СБУ додав, що навряд чи спецслужба навіть якщо б хотіла передати Кравченку завдання стежити за опозицією, зробила б це електронною поштою, як стверджує сам Кравченко.

Коментуючи мотиви вчинку Кравченка, Скипальський сказав, що, можливо, він розраховував на місце начальника Головного управління розвідки СБУ, оскільки перед цим він був заступником керівника.

"А прийшов достатньо молодший від нього співробітник. Я думаю, що він [Синянський] не менш досвідчений. Я його також знаю по роботі, в деяких місцях він має досвід не менший в більш гострих ситуаціях", – сказав радник глави СБУ.

Скипальський також назвав нового голову СБУ Смешка "високоосвіченою, інтелігентною людиною". "Він щасливий від того, що він не має за собою тягаря, пов’язаного з минулим КГБ", – сказав він.

Скипальський також пояснив, що "якби даний випадок відбувся в КДБ, то напевно б не було дискусії, і преса б про це стільки не говорила, можливо було б тільки одностайно "одобрям": засудимо зрадника Батьківщини Кравченка".

"Так було б колись. А сьогодні, бачите – ми вчимося бути відкритими, демократичними, обговорюємо це питання, а істина буде встановлена", – запевнив Скипальський.

За матеріалами "Огляду телеефіру"

Читайте також:

Потебенька і Деркача пропонують в комісію з перевірки заяв Кравченка



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування