Томенко хоче, щоб Васильєв перевірив, хто в Україні отримував нафту від Хусейна

Середа, 25 лютого 2004, 11:30
Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко підготував депутатський запит генеральному прокурору України Геннадію Васильєву щодо перевірки інформації про отримання низкою політичних партій України нафти від колишнього керівника Іраку Саддама Хусейна.

В ньому він просить перевірить достовірність інформації, оприлюдненої 25 січня іракською газетою "Аль Мада" (Al Mada), яка послалася на інформацію Міністерства нафти Іраку, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Оскільки ця інформація набула значного резонансу в українському суспільстві, то необхідно провести перевірку даної інформації і, в разі її підтвердження, здійснити всі передбачені законом заходи прокурорського реагування задля встановлення істини у цій справі", – вважає Микола Томенко.

У списку організацій, які отримували нафту від колишнього керівництва Іраку. значаться чотири українські. Зокрема, в оприлюдненому документі йдеться, що найбільшу кількість нафти отримала Комуністична партія України (6 мільйонів барелей). В той же час всі організації та партії, згадані у списку, заперечили можливість фінансування з боку Хусейна.

Читайте також:

Українські партії, Нафтогаз та Южмаш співпрацювали з Хусейном

Симоненко стверджує, що не брав нафти в Саддама

СПУ заперечує, що отримувала нафту від Хусейна

"Нафтогаз України" відхрещується від Хусейна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування