Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС ЗВІЛЬНИВ ДИПЛОМАТА, ЯКИЙ ГОВОРИВ ПРО ПРАВДИВІСТЬ МАТЕРІАЛІВ КРАВЧЕНКА

Середа, 25 лютого 2004, 12:42
Український дипломат Богдан Соколовський заявляє, що його було звільнено з роботи після того, як він дав інтерв'ю, в якому позитивно висловився про генерала СБУ Валерія Кравченка та припустив, що той керувався патріотичними мотивами у своєму вчинку.

Про це Соколовський повідомив в інтерв`ю агентству УНІАН.

За його словами, після того, як 19 лютого цього року він прокоментував УНІАН заяви генерала СБУ Кравченка, заявивши, що працював разом з ним в одному посольстві і знає Кравченка як принципову, послідовну людину, не схильну до не аргументованих вчинків, 24 лютого його було викликано до Міністерства закордонних справ України і повідомлено про звільнення з дипломатичної служби.

Причому, наголосив Соколовський, це було зроблено "заднім числом": "Мене ознайомили з наказом, згідно з яким посада радника-посланника при Посольстві України в Австрії – у розпорядженні МЗС, яку я обіймаю, була скорочена ще 30 грудня 2003 року".

За словами дипломата, його просто "поставили перед фактом існування такого наказу – у зв'язку зі скороченням посади і відмовою від іншої посади", яку, сказав Соколовський, йому пропонували "ще півроку тому".

При цьому Соколовський зазначив: "Я попросив надати мені завірену копію наказу, як це передбачено чинним законодавством, Кодексом законів про працю, але мені повідомили, що не можуть надати такої копії, не пояснюючи, чому". Він зауважив: "21 січня ми розмовляли з міністром Грищенком, і ніяких наказів ще не було".

Соколовський зазначив, що в МЗС він висловив свою думку стосовно зазначеного наказу, а також написав на ньому, що він "не згоден" і вважає його "грубим порушенням законодавства та Конституції".

Коментуючи своє звільнення, Соколовський напряму пов'язав його із власним коментарем щодо заяв генерала СБУ Кравченка та своїми власними політичними поглядами.

"Це стало черговим проявом переслідування з політичних мотивів, оскільки я не приховую того, що був у Русі (НРУ), сьогодні є членом Української народної партії. Це мої переконання, і членство в конкретній партії не суперечить закону", – наголосив він.

На запитання, чи буде він з приводу рішення про звільнення звертатися до суду, Соколовський відповів: "І не до одного, мабуть. Буду відстоювати свої права в рамках чинного законодавства України і Конституції".

Крім того, повідомив Соколовський, він збирається у судовому порядку добиватися також покарання винних у його політичних переслідуваннях за останні роки. "Про ті переслідування, які я та моя родина пережили під час роботи за кордоном, я доповідав керівництву МЗС, але жодної реакції не було. Я буду вимагати в повному обсязі розслідування провокацій, які стосовно мене мали місце".

Як повідомив Соколовський, він має ранг радника МЗС першого класу, пропрацював в МЗС 11 років, був начальником управління у центральному апараті відомства, працював у США, у ФРН та Австрії.

"У грудні 2002 року я відмовився від подальшого перебування за кордоном і не погодився на черговий переїзд "по горизонту", попросив про повернення до Києва, згідно з чинним законодавством – на ту посаду, з якої я їхав. Письмово мені було повідомлено, що все відбуватиметься згідно із законодавством, а на ділі вийшло зовсім інше", – зазначив дипломат.

Відповідаючи на запитання, чи досяг він пенсійного віку, Соколовський сказав: "Я на 50-му році життя, судіть самі, чи досяг".

Читайте також:

Український дипломат стверджує, що сам відчував стеження за собою, тому вірить Кравченку

Нові заяви Кравченка: йому наказували стежити за німецькою журналісткою і політиком

Генерал Кравченко: "Коли ми говоримо про злочини режиму Кучми, то постає питання: а докази де? У мене такі докази є"

Генерал Кравченко заявляє, що його не використовували закордонні спецслужби

Кучмагейт-3. Хто наказував стежити за опозицією


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...