КРАВЧЕНКО ЗМІНЮЄ ГОТЕЛІ ЩОНОЧІ І ОБІЦЯЄ ВІДДАТИ ТЕЛЕФОН ПОСОЛЬСТВУ

Середа, 25 лютого 2004, 21:26
Генерал СБУ Валерій Кравченко обіцяє всі матеріали, які є в нього, передати у четвер у Берліні народному депутату Миколі Томенку.

Про це Кравченко сказав у ефірі української служби "Німецької хвилі".

"Я хочу подивитися, якою буде реакція влади. Якщо Генеральна прокуратура розпочне справу, і мені треба буде виїхати в Україну, щоб дати свідчення, то я готовий поїхати", – додав генерал.

"Якщо ж, наприклад, ніякої справи по цьому факту розпочато не буде, й не буде ніякої реакції, то тоді я діятиму, як я вже казав – адекватно діям влади", – сказав Кравченко.

Кравченко також повідомив, що хоча Мельниченко й перебував у Берліні останніми днями, зустрічі між ними не було: "В мене й бажання зустрічатися з ним немає, я думаю, що і в нього таке бажання відсутнє".

Валерій Кравченко підтвердив, що й надалі користується авто й стільниковим телефоном українського посольства в Берліні і вважає, що за ним можуть стежити.

"Мені поки що немає де жити. Я щоразу міняю готелі", – також сказав генерал.

"Я думаю, що їм потрібен не тільки я, а ще й докази, які є в мене. Тому як тільки я передам документи – Томенку чи представникові Генеральної прокуратури – то я відразу віддам і телефон, і машину посольству", – додав Кравченко.

Валерій Кравченко каже, що живе поки в Берліні за рахунок тих коштів, які вдалося заощадити за 9 місяців роботи в посольстві.

Щодо своєї безпеки, то він зауважив, що таке відчуття, "є люди, які за мною "працюють".

"Погроз як таких немає. Але я спілкуюся з посольством і відчуваю дещо. Просять, щоб я не відключав свій телефон, просять сказати, де я перебуваю. Тому є потреба якось думати про свою особисту безпеку", – сказав генерал Кравченко.

Звісно, що генерал дбає не лише про свою безпеку, але й про безпеку своєї родини. Він щодня перебуває в контакті зі своїм сином, і в нього загалом складається враження, що справи в рідних "поки нормальні".

Валерій Кравченко ще раз підтвердив, що не має намірів залишатися в Німеччині.

Загалом же розмірковувати нині про майбутнє йому непросто: "Я зараз думаю щодня, як би в цей день вижити. А щодо майбутнього – ми раніше вже 70 років думали про майбутнє. Зараз треба жити сьогоднішнім днем. Я зараз саме цим і займаюсь: як вижити, як зробити так, щоб мене тут ніхто зайвий не побачив... Так що мені зараз не до майбутнього".

У той же час російська служба "Німецької хвилі" повідомляє подробиці передачі документів від Кравченка Томенку.

Очікується, що близько 12-00 дня четверга Томенко зможе приїхати в студію "Німецької хвилі", де і відбудеться процедура передачі документів.

Кореспондент радіо Микита Жолквер сказав, що "Томенко заявив, що хотів би, щоб ця процедура була максимально публічною, щоб проходила в присутності телекамер і преси".

У цей же день, в четвер, Томенко має намір вилетіти додому, щоб вже в п'ятницю зранку зустрітися з генеральним прокурором України і передати йому посилку з Берліна, сказав журналіст.

З його слів, з цією схемою погодився Кравченко. Жолквер повідомив, що номера мобільного телефону Кравченка він не знає, та й включає він його надто рідко, оскільки побоюється, що за радіосигналом можна визначити його місцеперебування.

"Генерал телефонує мені сам, завжди дуже лаконічний і після розмови відразу "відключається". При цьому у мене на телефонному дисплеї не висвічується, як буває зазвичай, номер, з якого був дзвінок".

"Іноді ми зустрічаємося в місті. При цьому Кравченко призначає побачення обережно – в багатолюдному центрі Берліна, на перехрестях широких доріг, які добре проглядаються у всі боки", – розповів Жолквер.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування