"За поступ у журналістиці" вручатимуть премію імені Сашка Кривенка

Четвер, 26 лютого 2004, 10:24
13 травня у день народження відомого українського журналіста Олександра Кривенка у Львові буде вручено премію " За поступ у журналістиці". Таку нагороду ініціювали журналісти львівської газети "Поступ", директор Інституту розвитку міста Андрій Садовий, друзі покійного Сашка Кривенка, цю ідею підтримали колеги, які працювали з ним у різні часи у багатьох львівських та київських медіа.

Премію імені Олександра Кривенка, що називатиметься "За поступ у журналістиці", вручатимуть один раз на рік у день його народження – 13 травня. Кандидатом на отримання такої премії може бути автор оприлюднених у друкованих та електронних ЗМІ публіцистичних творів, що вирізняються свіжим поглядом на проблему, добрим стилем викладу (особливо цінуватиметься іронічність), незаангажованістю та яскравою позицією автора.

Станом на сьогодні уже визначено склад Ради – до її складу входять 18 осіб: О.Шмід, А.Квятковський, В.Павлів, І.Копистинський, О.Друль, Л.Петренко, А.Білоус, Т.Нагорна, О.Онисько, М.Рябчук, Б.Панкевич, В.Цибулько, О.Фільц, М.Іващишин, Я.Грицак, Я.Хобта, Т.Кузьмов та А.Садовий.

Кожен з членів ради може вносити на розгляд необмежену кількість кандидатур, а при потребі обґрунтовувати свою позицію чи підкріплювати її друкованими, ефірними матеріалами пропонованого номінанта.

Як повідомив представник ради, редактор журналу "Місто. Поліс" Орест Друль, вперше рада збереться у день смерті Олександра Кривенка – 9 квітня, до 1 травня відомі журналісти, політики та громадські діячі – представники Ради проведуть опитування щодо ймовірних претендентів, а орієнтовно 5-10 травня, підсумувавши бали за подану кандидатуру (від 0 до 9) кожного члена, Рада мусить визначитися з одним достойником на премію.

Швидше за все премію, яка становитиме не менше 5 тисяч гривень (або ж 1 тисячу євро) і буде внеском меценатів чи членів ради, вручатиме хтось із близьких друзів покійного журналіста або Тетяна Нагорна, редактор "Поступу" – газети, яка, нагадаємо, ініціювала запровадження такої нагороди для журналістів-публіцистів.

13 травня під час вручення премії лекцію на тему "Свобода" прочитає редактор польського видання "Газета виборча" Адам Міхнік.

Інститут масової інформації



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування