УКРАЇНУ ВИКЛЮЧЕНО З "ЧОРНОГО СПИСКУ" FATF

Четвер, 26 лютого 2004, 11:49
Україну виключено з "чорного списку" Міжнародної організації по боротьбі з фінансовими зловживаннями (FATF). Це підтвердив президент FATF Клаєс Норгрен у четвер на підсумковій прес-конференції після закінчення роботи нинішньої сесії FATF, передає ІТАР-ТАСС.

"Я можу офіційно заявити, що рішенням сесії FATF Україна виведена зі списку країн, які недостатньо борються з відмиванням незаконних доходів", – заявив Норгрен.

При цьому він відмовився від будь-яких подальших коментарів з цього приводу.

"Уся додаткова інформація буде представлена FATF у п'ятницю (27 лютого)", – зазначив президент організації.

Нагадаємо, що рішення про виключення України з "чорного списку" було прийняте в рамках роботи першого дня сесії FATF у середу, 25 лютого.

На ранішньому засіданні представники 31 країни – члени цієї впливової міжнародної організації – розглянули спеціальну доповідь комісії експертів, які зробили недавно тривалу поїздку до України і провели аналіз нового законодавства у сфері протидії відмиванню незаконних доходів.

Експерти, які працювали в Києві та ряді областей, дали позитивну оцінку діям українського уряду і парламенту щодо прийняття міжнародних норм з контролю за фінансовими потоками в національній банківській і страховій системах.

В результаті зусилля Києва були винагороджені, і перед Україною відкривається перспектива значного збільшення притоку іноземних інвестицій.

Інформовані джерела повідомили, що нинішнє рішення було прийняте багато в чому завдяки зусиллям Росії, яка надала значну допомогу у вирішенні даної ситуації.

Нагадаємо також, що на прес-конференції 25 лютого президент України Леонід КУЧМА повідомив про те, що FATF прийняла рішення виключити Україну з "чорного списку" і привітав таке рішення.

У той же час, в офіційній прес-службі FATF того дня відмовилися підтвердити інформацію про виключення України з "чорного списку", зазначивши, що остаточне рішення ще не прийнято.

УНІАН

Читайте також:

Льовочкін приніс Кучмі записку, що Україну виключили зі списку FATF. У FATF це не підтверджують


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News