Заступник Щербаня Жулинський розбереться, як це він відправив ЛПУ в коаліцію кучмістів

Четвер, 26 лютого 2004, 12:42
Перший заступник голови Ліберальної партії України, народний депутат Микола Жулинський вважає неправомочним рішення президії партії про приєднання ЛПУ до так званої широкої демократичної коаліції, утвореної пропрезидентськими силами.

"Про рішення Президії Ліберальної партії України приєднатися до коаліції провладних сил я дізнався лише сьогодні вночі, коли повернувся з відрядження у Волинську і Рівненську область, з інтернету", – заявив Жулинський у коментарі прес-службі "Нашої України".

Він зауважив, що теж є членом президії і його така поспішність керівництва ЛПУ "дуже здивувала".

На думку парламентарія, це рішення ініціював голова партії Володимир Щербань. "За моїми даними, більшість членів президії взагалі не були присутні на відповідному засіданні. Декого просто запитали по телефону їхню думку", – зазначив депутат.

"До того ж, подібні рішення не повинні прийматися президією, яка є суто виконавчим органом. Це повинен ухвалювати з’їзд. Найближчий з’їзд відбудеться у березні", – вважає він.

"А на останньому з’їзді, в 2000 році, на якому був присутній Віктор Ющенко, делегати одноголосно прийняли рішення про входження до політичного блоку "Наша Україна". І на сьогодні ніхто не скасовував це рішення", – зауважив Жулинський.

"Я вважаю це рішення президії неправомочним, в тому числі – з формальних причин. Я не згоден і з процедурою прийняття рішення. Зараз я уточню всі деталі, збираю дані, хто був присутній на цьому засіданні, кого опитували, і після цього "розслідування" буде відповідна реакція", – заявив перший заступник Ліберальної партії України.

Він також повідомив, що у четвер у секретаріат партії дзвонять з регіонів керівники місцевих осередків ЛПУ і запитують, що трапилося, хто ініціював це рішення, з якою метою, чому така поспішність.

"Вже є певні гіпотези щодо причин цього рішення, головна з яких – таким чином голова Ліберальної партії України, сумський губернатор, вирішив зробити подарунок президенту України, який відвідає Сумщину для святкування 65 річниці створення Сумської області", – зазначив Жулинський.

Читайте також:

Щербань перевів ЛПУ з "Нашої України" до коаліції Януковича-Медведчука


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News