Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звернувся до Кучми, щоб не було єврейських погромів через закриття "Сільських вістей"

Четвер, 26 лютого 2004, 12:58
Лідер Соцпартії Олександр Мороз звернувся з листом до президента Леоніда Кучми за допомогою у розв'язанні ситуації, яка склалася навколо газети "Сільські Вісті".

Мороз сподівається на застосування Кучмою впливу та наданих Конституцією України повноважень "для застереження небезпечного розвитку подій, припинення цькування народної газети", ідеться у поширеному прес-службою СПУ зверненні.

Мороз зауважив, що аналіз настроїв серед населення свідчить, що ситуація довкола "Сільських вістей" дає підстави говорити про сплановану провокацію, зорієнтовану на зіткнення інтересів етнічних груп в Україні, зокрема на розпалювання побутового антисемітизму.

Як аргумент, Мороз навів судове рішення по закриттю газети та однобоке його коментування в ЗМІ, замовчування інформації про стурбованість міжнародної спільноти з цього приводу і, навпаки, поширення тенденційних висловлювань протилежного змісту.

Мороз висловив сподівання, що це не залишає байдужим Кучму, бо "наслідки цієї провокації можуть бути трагічними". "Бачимо, що продовження провокації створить вибухонебезпечну ситуацію, постраждають ні в чому не винні люди", – сказав Мороз.

Також у листі Мороз додав, що з огляду на це СПУ змушені вдаватися до попереджувальних акцій протесту. "Вони знаходять відгук серед населення", – сказав Мороз.

У листі він також звернув увагу, що у Львові, де не поширюється газета "Сільські вісті", протягом 1,5 дня зібрано на її захист більше 10 тисяч підписів громадян. Всього ж на сьогодні понад півтора мільйони громадян письмово висловилися проти згаданої провокації.

Мороз також в листі висловив сподівання на позитивну реакцію президента, яка "сприятиме зняттю проблеми, причини і характер якої очевидні".

Читайте також:

"Сільські вісті" бояться, що їх справу затягуватимуть

Про наболіле


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування