Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТОМЕНКО ВЕЗЕ ДО УКРАЇНИ СЕКРЕТНІ МАТЕРІАЛИ КРАВЧЕНКА. ВІН ЇХ ОПРИЛЮДНИТЬ У П'ЯТНИЦЮ

Четвер, 26 лютого 2004, 15:13
Депутат Микола Томенко отримав від генерала Валерія Кравченка матеріали, які, за словами останнього, мають свідчити про вказівки СБУ здійснювати слідкування за українськими громадянами в Німеччині.

Як повідомив "Українській правді" Микола Томенко, передача документів відбулася в Берліні в офісі телерадіокомпанії "Німецька хвиля".

Він додав, що отримав понад 10 документів – "це роздруковані на звичайному білому папері інструкції, які приходили до посольства електронною поштою, а потім дешифрувалися відповідним чином".

"Там немає штампів, але є вихідні дані з нумерацією, і Генпрокуратура може спокійно їх ідентифікувати. Бо така пошта фіксується. Якщо документи правдиві, то СБУ, щоб сказати, що це брехня, треба знищити всю СБУшну пошту", – додав Томенко.

За словами Томенка, він повертається у четвер ввечері з Берліну і в п'ятницю зранку передасть документи до Генеральної прокуратури.

Томенко сказав, що отримав від Кравченка "частину матеріалів, якої, на думку генерала, достатньо, щоб Генпрокуратура переконалася у правдивості його заяв".

За словами депутата, вихідні дані на цих документах дозволяють переконатися, що "вони готувалися в СБУ і не є брехнею".

Томенко зазначив, що "для Кравченка не принципово, 10 документів чи 30 він передає – ті, які він дав, достатньо для перевірки в Генпрокуратурі та порушення кримінальної справи".

Він також сказав, що у разі порушення кримінальної справи генерал Валерій Кравченко готовий повернутися до України.

Депутат повідомив, що має намір оприлюднити в ЗМІ частину документів, прибравши з них службову інформацію СБУ стосовно вихідних даних і шифрів.

Томенко процитував невеликий фрагмент одного із документів: "В зв'язку з необхідністю висвітлення візитів делегацій (від міністра і вище), визначити, хто їх запрошує, за чий рахунок здійснюється візит..."

Томенко сказав, що передача документів відбулася під час програми на "Німецькій хвилі". Після цього відбувся брифінг для журналістів, на якому були присутні телебачення "Німецька хвиля", ARD, ZDF, Reuters, інформагентство DPA тощо.

У п'ятницю о 12 годині в УНІАН відбудеться прес-конференція Томенка за результатами зустрічі з генералом Кравченком.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...