Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яворівського хочуть звільнити зі спілки письменників, щоб продати будинок НСПУ на Банковій Чорномирдіну?

Четвер, 26 лютого 2004, 16:03
Голова спілки письменників Володимир Яворівський вважає, що намагання звільнити його з посади голови спілки письменників пов’язані з намаганням президентської адміністрації прибрати до рук майно НСПУ.

Про це він сказав у коментарі "Львівській газеті" у четвер.

Яворівський також зазначив, що на учасників з’їзду Національної спілки письменників України, який має відбутися у суботу, чинять тиск із метою його звільнення.

Яворівський зізнався, що в спілці є проблеми, проте, він вважає політичний компонент конфлікту більш важливим.

"Це мої відкриті листи до президента, це моя позиція у ВР, зрештою, моя приналежність до "Нашої України", – пояснює він.

"Не думаю, що Медведчука та компанію аж так цікавить будинок у Ялті, старий, запущений, чи в Коктебелі, чи Одеській будинок творчості... Їх, звичайно, цікавить будинок на Банковій. Його хочуть передати російським олігархам, зробити там басейн...", – зазначає Яворівський.

"Повірте мені, приміщення – шикарне, дивовижне, кінця ХІХ століття, воно дуже впадає в око владі. Вони дуже хочуть створити на Банковій проспект Кучми", – додає він.

Як припускає помічник народного депутата України Володимира Яворівського Йосип Решко, будинок НСПУ на Банковій впав в око адміністрації президента України, а також Надзвичайному і Повноважному Послу РФ Віктору Чорномирдіну.

Юрій Покальчук (перший президент Асоціації Українських Письменників, а з 1992 до 1996 року – голова міжнародного відділу НСПУ) зазначив, що нерухомість НСПУ – "це не великі гроші, це дуже великі гроші".

"Один будинок на Банковій коштує до мільйона доларів. Я не маю підстав і права говорити конкретно, я не член НСПУ, але проблеми з майном почалися ще тоді, коли ми [члени АУП] були там. І найгірше, що в цій ситуації спілка дійсно може втратити майно", – вважає Покальчук.

Як відомо, обрана на нелегітимному зібранні в листопаді Наталя Околітенко декларувала можливість продажу майна спілки письменників, щоб отримати кошти для друку творів письменників спілки.

Як відомо, цієї суботи, 28 лютого, об 11.00 у Будинку культури КПІ має відбутися всеукраїнський з’їзд Національної спілки письменників України. З’їзд має підтвердити легітимність нинішнього керівництва НСПУ або висловити йому недовіру.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...