Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович порадив Херсону вчитися у Донецька, а то так і зостануться Тьмутараканню

Четвер, 26 лютого 2004, 16:48
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович у ході своєї робочої поїздки в Херсонську область розкритикував обласні влади за бездіяльність.

У Херсонській області найгірше положення. в порівнянні із сусідньою Миколаївською областю, і місцева влада не вживає зусиль для виправлення ситуації, сказав він у четвер на нараді з господарським активом Херсонської області.

"Я вважаю, що настрій повинен бути бойовим, а сили потрібно задіяти й поліпшувати положення", – відзначив прем'єр, додавши, що якщо нічого не зміниться, влада "втратить обличчя".

При цьому Янукович підкреслив необхідність розробити конкретну програму для того, щоб що-небудь змінилося.

"Не буде такого підходу, за вас його ніхто не зробить. Але якщо не зробить Анатолій Петрович Юрченко (глава Херсонської облдержадміністрації), прийдуть інші. Не вистачить людських мір – знайдемо інші. Чекати, поки народ візьме ціпка і почне вас бити – цього не буде", – заявив прем'єр.

За словами присутніх на нараді міністра аграрної політики Віктора Слаути, ситуація в сільському господарстві в Херсонській області разюче відрізняється порівняно із сусідньою Миколаївською в гірший бік.

Юрченко очолює Херсонську обладміністрацію з травня 2002 року.
У своєму заключному слові на нараді Янукович відзначив, що Херсонська область знаходиться на останньому місці по залученню іноземних інвестицій.

Зокрема, на душу населення в регіоні приходиться 180 грн. інвестицій, у той час як у цілому по Україні цей показник складає 572 грн.

При цьому, за словами прем'єра, аналогічна ситуація була в 1996 році в Донецькій області, а в 1999-2002 роках обсяг іноземних інвестицій у цей регіон склав близько $3 млрд.

"Ми працювали на всіх рівнях, на кожнім підприємстві були підготовлені інвестиційні програми, кожен керівник міста, району створив свою програму розвитку регіону. Тобто, була створена система, що запрацювала, і пішли інвестиції. Але вони йдуть туди, де вигідно", – підкреслив Янукович.

"Що, Херсонська область – на іншій планеті? Прокиньтеся! Якщо ви цього не зробите, то це (Херсонська область ) буде Тьмутаракань, як вона є", – сказав прем'єр.

Янукович відзначив, що по Херсонській області буде підготовлена програма негайних заходів для рішення найбільш важливих питань по поліпшенню соціально-економічної ситуації в регіоні.

При цьому в програму будуть внесені виконавці всіх рівнів, у тому числі й уряд. Планований термін підготовки програми – 2 місяці.

Прем'єр також віддав доручення Міністерству економіки і з питань європейської інтеграції навчити складанню інвестиційних проектів усіх мерів міст Херсонської області, фахівців управлінь і відділів економіки місцевих органів влади, директорів підприємств.

Як відзначив Янукович, він домовився з главою Херсонської області про те, що за підсумками наради, що пройшла у четвер, не будуть ухвалюватися жодні рішення.

"Але на засіданні Кабінету міністрів 28 лютого будуть звітувати всі регіони України, у тому числі і Херсонська область, що у даний час займає останнє місце в країні. Тому ми будемо дивитися і враховувати всі обставини", – резюмував Янукович.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування