Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко обіцяє допомогти провести з’їзд письменників під відкритим небом

Четвер, 26 лютого 2004, 23:00
Мер Києва Олександр Омельченко пообіцяв допомогти провести з'їзд письменників під відкритим небом.

Про це повідомив Інституту масової інформації голова НСПУ Володимир Яворівський.

Також Яворівський повідомив, що під час регулярної наради, що відбувалася в КМДА Омельченко пообіцяв забезпечити захід силами міліції для запобігання провокацій, а присутні на нараді депутати підписали заяву про забезпечення порядку під час з'їзду письменників.

Цей з'їзд буде проходити "на вулиці, оскільки в наш зал може вміститися лише 180 чоловік", - сказав пан Яворівський.

Нагадаємо, що раніше Яворівський заявляв, що цей з'їзд може і не відбутись. Зокрема, у четвер Спілці письменників України було відмовлено у наданні актового залу Національного університету "Київський політехнічний інститут".

У розмові з кореспондентом ІМІ голова спілки Володимир Яворівський зазначив, що таке рішення ректора Михайла Згуровського продиктоване політичним тиском із боку влади.

"Мені зателефонували з приймальні пана Згуровського, аби відмовити у оренді актового залу на 28 лютого, але рішення не пояснили. Я телефонував неодноразово до ректора, але мені відповідали, що він на вченій раді. Я залишив ректору свій мобільний телефон, але сумніваюся, що він мені зателефонує", -= зазначив голова НСПУ.

Яворівський повідомив, що міністр освіти і науки Василь Кремінь також не зміг із ним поспілкуватися з цього приводу.

Кореспонденту ІМІ у приймальні ректора КПІ повідомили, що у приміщенні актового залу письменникам відмовлено тому, що НСПУ не надала дозвіл на проведення масового заходу від Київської Міської Державної адміністрації.

Проте, у відповіді КМДА на лист ректора Національного технічного університету "КПІ" Згуровського від 26.02.2004 року за номером 008-197 зазначено, що за результатом розгляду листа НСПУ "інформацію, викладену в листі, взято до відома", а "відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства під час проведення цього заходу покладається на голову НСП України Яворівського".

В останній розмові з кореспондентом ІМІ Володимир Яворівський повідомив, що розмовляв з проректором КПІ Геннадієм Варламовим, і той також повідомив, що в оренді відмовлено через відсутність дозволу КМДА. На заперечення Яворівського щодо наявності документу пан Варламов заявив, що зал зарезервовано для іншої події.

Яворівський каже, що делегатами з’їзду, який "тепер доведеться проводити просто неба, на вулиці Банковій перед будинком НСПУ", є всі члени спілки. Загалом до Києва запрошено дуже багато учасників. "Добре, що хоч погода сприятиме, обіцяють 10 градусів тепла", – зазначив він.

Також Яворівський повідомив, що у четвер увечері певні особи намагаються підкупити охорону і пройти всередину старовинної будівлі, що на Банковій, 2, де знаходиться Спілка.

"У мене є абсолютно достовірна інформація, що сьогодні вночі у будівлю намагатимуться проникнути", - повідомив пан Яворівський.

Також голова НСПУ розповів, що всю ніч у будинку будуть чергувати не лише охоронці, але й письменники, які 28 лютого мають брати участь у 4 Всеукраїнському з’їзді НСП України.

"Це 1600 письменників, журналісти, іноземні гості", – додав Яворівський.

"Я дуже здивований тим, що відбувається навколо НСПУ, її нерухомості тощо. Ще за радянських часів я був головою комітету І з’їзду Народного Руху України. Тоді організувати захід у актовій залі КПІ було простіше, ніж зараз, і тиск був менший", – прикро повідомив голова НСПУ.

Як відомо, що на з’їзді планувалося підтвердити легітимність нинішнього керівництва НСПУ або висловити йому недовіру. В інтерв’ю "Львівській газеті", яке опубліковано в четвер, Володимир Яворівський зазначав, що спроби звільнити його з посади голови Спілки пов’язані з намаганням президентської адміністрації прибрати до рук майно НСПУ.

Яворівський також зазначив, що на учасників з’їзду НСПУ, який має відбутися у суботу, чинять тиск із метою його звільнення.

Читайте також:

Яворівського хочуть звільнити зі спілки письменників, щоб продати будинок НСПУ на Банковій Чорномирдіну?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування